lolcia Opublikowano 4 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2012 Witam, składając roszczenie dot. zwrotu za opieke osób trzecich powołałam się na cennik z POMSu dot. usług pielęgnacyjnych i oszacowałam stawkę za 1h na poziomie 8zł. TU policzyło mi 6zł pisząc iz powoływany przeze mnie cennik dot. usług profesjonalnych a mną opiekowała się rodzina. Napisałam odwołanie powołując się na wyrok SN z 04.10.1974 (...) kt. ostatnie zdanie dot opieki brzmi:"natomiast kto wykonuje te obowiązki, a więc czy pielęgniarka czy tez członek rodziny jest z tego punktu widzenia obojętny" - oczywiście w odwołaniu napisałam cały potrzebny fragment wyroku.TU niewzruszone dalej klepie to samo zdanie że cyt. "cennik dot. usług pielęgnacyjnych dot. usług profesjonalnych, a mną opiekowała się rodzina a taka opieka szacowana jest na niższym poziomie" i dalej liczy 6zł.Ma ktoś jakiś pomysł na nich ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi