Gfboy Opublikowano 16 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2012 Witam, miałem wypadek jakiś czas temu upadłem na brodę, złamałem kości kłykciowe w szczęce obustronnie z przemieszczeniem, kość przebiła prawe ucho zew. około 5 szwów na brodzie i 2 ułamane zęby (nerwy na wierzchu). Leżałem w szpitalu gdzieś tydzień, założyli mi druty i podstawkę, żeby szczęka była prawidłowo ułożona.Złożyłem papiery w szkole, a następnie w pzu, suma ubezpieczenia wynosi 7000 zł.Dziś dostałem "ustalenie wysokości odszkodowania" przyznano mi tylko 425 zł (5,5% +40 zł za poradę laryngologiczną)"wg tabeli 4 poz. 2 -4% sumy ub. 7000zł, wg tabeli 5 poz. 2 -1,5% sumy ub. 7000zł, zwrot za laryngologa -40zł"Nie było komisji lekarskiej i moim zdaniem jest to stanowczo za mało! za samego dentystę zapłaciłem 450zł, a gdzie koszty leczenia, drogi dojazd do szpitala na kontrole wydałem 500 zł. Bardzo się zawiodłem ponieważ teraz mam krzywy zgryz, bolą mnie zęby po tych drutach gdy coś jem/piję, czasem jeszcze strzela coś w żuchwie najczęściej gdy jem.Co teraz radzicie zrobić? odwoływać się o większą kwotę czy nie ma szans na więcej, jak wcześniej napisałem nie było komisji lekarskiej.Proszę o szybkie w miarę odpowiedzi pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert1661348258 Opublikowano 17 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2012 witam musisz znaleść firme która sie zajmie Tobą i za Ciebie zwróci się o odszkodowanie.jeśli chcesz mogę Tobie pomóc.napisz do mnie maila odszkodowanie24@op.plreprezentuje firmę z 6 letnim doświadczeniem w tej dziedzinie.pozdrawiamtrebor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi