rooney Opublikowano 17 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2012 3 tygodnie temu miałem robiony prywatnie zabieg obrzezania, stwierdzam że został on wykonany niestarannie i niedbale, wygląda na to że lekarz który mnie operował nie posiadał odpowiedniego doświadczenia, umiejętności albo po prostu odstawił fuszerkę , dałem za zabieg 900zł i jestem bardzo nie zadowolony wykonaniem i brakiem staranności chirurga, a w umowie mam napisane " Szpital oświadcza, że przedmiot umowy zostanie wykonany przez personel medyczny dysponujący odpowiednią wiedzą medyczną, doświadczeniem oraz uprawnieniami niezbędnymi do wykonania przedmiotu umowy ....szpital zobowiązuje się wykonać przedmiot umowy z wzmaganą starannością...." teraz o odpowiedzialności "Szpital ponosi odpowiedzialność za szkody wynikłe na skutek nie właściwego wykonania umowy na zasadach ustawy o zakładach opieki zdrowotnej" , ogólnie tez jestem niezadowolony z całego przebiegu operacji, tego że lekarz wykonywał to w pośpiechu bo miał już innego pacjenta znieczulonego, co mogę zrobić w takiej sytuacji, czy mogę na coś liczyć pisząc skargę do szpitala? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi