fillips Opublikowano 1 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2012 Witam, Mam OC i OKNW (czyli te następstwa nieszczęśliwych wypadków), w zeszłą niedzielę uległem wypadkowi, z mojej winy w wyniku którego, pasażer na tylnej kanapie został odwieziony do szpitala, później czekał go zabieg barku, osoba ta ma na 2 miesiące bark w temblaku, później rehabilitacja i stąd moje pytanie, czy w związku z tym na podstawie posiadania pakietu OKNW mogę ubiegać się odszkodowania dla tej osoby, albo ona sama, i czy przysługuje jej 5000zł, które przysługują na osobę, płacąc dodatkowo do składki za posiadanie OKNW.(tak jest w polisie) Z góry dziękuję za odpowiedźpozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kancelariaa Opublikowano 2 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2012 Pasażer może przede wszystkim ubiegać się o odszkodowanie i zadośćuczynienie z Pańskiej polisy OC. Co do polisy NNW proszę sprawdzić OWU, kogo ubezpieczenie i w jakich sytuacjach obejmuje Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi