Jump to content
Forum Odszkodowania

Zwrot chyba dużych kosztów leczenia, rekonstrukcja ACL

Broker Ze Wsi
 Share

Recommended Posts

Witam,

mam pytanie na jakie odszkodowanie moge liczyc, i czy dostane zwrot z leczenia w następujących przypadkach. To moźe od początku:

- Miałem Zerwane ACL i MCL, uszkodzona łąkotke przyśrodkowa, troszke boczna, chondromolacje I stopnia, i cos lekko z rzpeką - oraz duza torbiel bakera mi się zrobiła (ponad 4cmx2cmx1) + zanik miesnia - bylo nawet 11 cm mniej w obwodzie.

- na ile % moge liczyc? czytalem w necie ze kolo 20%, ale na poczatku ponoc nie daja tyle tylko trzeba sie odwolywac i wyklócac.

TERAZ KOSZTY LECZENIA:

- PRYWATNA REKONSTRUKCJA ACL - 17 000,

- rezonanse, rehabilitacja, wizyty u lekarzy - 4000,

- leki - 1000

- poniesione straty bedac na l4- 6 miesiecy, (dostawalem po 80% pensji, wiec powiedzmy tracilem 20%, dajmy na to 500 zl co miesiac) - 3000 zl.

Na ile moge liczyc? CZy za prywatna rekonstrukcje mi zwroca? (alternatywą jest dlugie czekanie). Mam na wszystko faktury, dokumanty.

Bardzo prosze o odpowiedz, i jak wyglada procedrua odwolywania sie, bo na pewno 1odp T.U. nie bedzie za wysoka.

Bardzo z gory dziekuje,

ACLowiec

Witam, nie jestem pewien czy wiem dokladnie o co chodzi, ale jedno ubezpiecznie jest to ubezpieczenie na zycie oraz niezdolnosc do pracy. Mam jeszcze drugie, w ramach karty Medicover Blue Prestige (tam jest chyba NNW, smierc i trwale inwalidztwo). Jesli cos nie tak napisalem to prosze dac, znac, mlody jestem i jeszcze nie siedzialem w tym za bardzo. (te towarzysto ubezpieczniowe to Amlico Life),

Kancelaria Bugaj, dziekuje za extra rady, zajebiscie duzo mi daly, polece Was wszystkim a przyszlosc - gdzie wy studiowaliscie prawo, na KSW? UMCSie czy innym KULu? megarady panowie! sam bym nie pomyslal..

jak ktoś chce płacić za to żeby inna osoba przeczytała mu tabelkę, która załączona jest do ubezpieczenia to proszę bardzo.

Pozdrawiam

Broker Ze Wsi wrote:
Kancelaria Bugaj, dziekuje za extra rady, zajebiscie duzo mi daly, polece Was wszystkim a przyszlosc - gdzie wy studiowaliscie prawo, na KSW? UMCSie czy innym KULu? megarady panowie! sam bym nie pomyslal..
Nie widzę w wypowiedzi forumowicza kancelariabugaj złośliwych uwag, które mogłyby powodować u Pana taką złość. Faktycznie nikt nie jest w stanie przy tego typu polisie odpowiedzieć Panu na zadanie pytania. Każda polisa obwarunkowana jest OWU, które jakby się mogło wydawać nigdy nie będą takie same.

Także wszystkie odpowiedzi tkwią w polisie, którą ma Pan w domu.

• 2 weeks later...
Nie chciałem udzielać złośliwych uwag. Chodziło mi tylko, że takie uwagi jakie daja ta kacelaria na tym forum, przynajmniej w tym wątku są jasne, każdy o tym wie. Od kancelarii wymagałbym czegoś więcej, jakiejś bardziej profesjonalnej rady.