Witam,
W ubiegły weekend moi rodzice jak również siostra wraz z 11 letnią córką mieli poważny wypadek samochodowy.
Po analizie wypadku jak również zapoznaniu się z protokołem policyjnym z miejsca wypadku jak również relacji świadków wynika że sprawczyni z impetem uderzyła w prawidłowo jadący samochód rodziców.Byli na drodze podporządkowanej.Skrzyżowanie od strony sprawczyni było przejrzyste jak również bardzo dobrze oznakowane(ograniczenie do 60,ustąp pierwszeństwa wraz z tabliczką za 200 m stop,a na końcu wyraźny znak stop)postawiony zarzut spowodowania wypadku-sprawa przekazana do sądu.Obrażenia:mama-transport śmigłowcem do szpitala,liczne obrażenia wewnętrzne(uszkodzenie śledziony,wątroby,połamane kręgi szyjne,zerwane ścięgna w kolanie,liczne obtłuczenia i szycia,po wykonanym rezonansie magnetycznym zwolniona ze szpitala po 6 dniach.Zalecenia-kołnierz na 3 miesiące,transport karetką do domu,nie będzie mogła się podnieść przez 4-5 tygodniu,nie wiadomo jakie będą następstwa??Tato-połamane trzy żebra,przebite płuco,odma płucna czego następstwem podejrzenie zapalenie płuc,zalecana dwutygodniowa hospitalizacja,liczne podtuczenia-nie wiadomo jakie następstwa??,siostrzenica-11 lat,szycie twarzy w dwóch miejscach,wykonane szycie w okolicach kostki,złamana ręka -gips na 30 dni,liczne siniaki i obtłuczenia na ciele,siostra-wykonane szycie lewego podudzia,liczne obtłuczenia i siniaki.Sprawczyni wypadku z tego co wiem po kontroli wypuszczona po 1 dniu z kołnierzem.Na chwilę obecną musimy poczekać na ogłoszenie wyroku.Jakie rzędu odszkodowania mogę brać pod uwagę?Czy ktoś zna godną polecenia firmę ds.odzyskiwania odszkodowań?Czy lepiej jest skorzystać z pomocy kancelarii adwokackiej?Jak długo należy czekać na odszkodowanie?Zaznaczam również że na chwilę obecną są pozbawieni wszelkich środków do życia.
Będę wdzięczny za sensowne informację!