Jump to content
Forum Odszkodowania

Wypadek samochodowy i rekonstrukcja ACL

Mate
 Share

Recommended Posts

Witam

W październikuubiegłego roku jadąc do pracy rowerem zostałem potrącony przez samochód (wina kierowcy samochodu). W wyniku wypadku doznałem urazu – zerwanie więzadła w kolanie.

W styczniu 2012 r. miałem rekonstrukcję ACL kolana i za operację zapłaciłem 7.300 zł. Do koszów operacji dochodzą jeszcze koszty rehabilitacji oraz wizyty lekarskie na kwotę ponad 11.000 zł.

Kierowca samochodu ubezpieczony jest w AVIVIE i firma ta zaproponowała ugodę na kwotę 23.000 zł.

Moje Pytanie do Państwa jest takie czy ta kwota jest adekwatna do mojej sytuacji, bo jeśli podliczyć koszty leczenia to kwota odszkodowawcza jaką „wyliczyła” Aviva to ok. 12.000 zł.

Dodam że jeszcze nie podpisałem ugody.

Z góry dziękuję za odpowiedź.

Pozdrawiam Mateusz

Mate wrote:
Witam
W październikuubiegłego roku jadąc do pracy rowerem zostałem potrącony przez samochód (wina kierowcy samochodu). W wyniku wypadku doznałem urazu – zerwanie więzadła w kolanie.
W styczniu 2012 r. miałem rekonstrukcję ACL kolana i za operację zapłaciłem 7.300 zł. Do koszów operacji dochodzą jeszcze koszty rehabilitacji oraz wizyty lekarskie na kwotę ponad 11.000 zł.
Kierowca samochodu ubezpieczony jest w AVIVIE i firma ta zaproponowała ugodę na kwotę 23.000 zł.
Moje Pytanie do Państwa jest takie czy ta kwota jest adekwatna do mojej sytuacji, bo jeśli podliczyć koszty leczenia to kwota odszkodowawcza jaką „wyliczyła” Aviva to ok. 12.000 zł.
Dodam że jeszcze nie podpisałem ugody.
Z góry dziękuję za odpowiedź.
Pozdrawiam Mateusz
Witam, prosze się tak bardzo z ugodą nie śpieszyć. Ciężko jest stwierdzić na odległość jakie będą dla Pana następstwa urazu. Jeżeli uprawia Pan zawodowo jakis sport to kwota będzie stanowczo za niska. Analizując wypłaty kwot roszczeniowych dotyczących danego TU nie słyną z wysokiej wypłacalności. Radzę poczekać na orzeczenie komisji lekarskiej, jeżeli takowa sie odbyła to proszę podać uszczerbek na zdrowiu jaki został na niej stwierdzony.

witam

ugoda to ostateczność,

na razie nie ma co się z nią spieszyć.

Moja podpowiedz: znaleśc firme która zajmie sie Pana sprawą.

Służe pomocą. Nasza firma zajmuje sie odszkodowaniami od 7 lat.

Prosze sobie poczytac o firmie : www.euco.pl

Bezpłatne porady:

odszkodowanie24@op.pl

609-690-202 lub 601-86-59-73

pozdrawiam

trebor