Adrian1661348259 Posted August 8, 2012 Share Posted August 8, 2012 witam,w moim przypadku miało miejsce Pokoąsanie przez Psa podczas doręczania korespondencji. Jestem listonoszem zatrudnionym na umowe o prace na czas określony na Poczcie Polskiej S.A. Dnia 07.08.2012 podczas doreczania korespondencji zostałem pokąsany przez psa w prawe ramię. Do zdarzenia doszło na posesji własciciela pieska. Przy wejsciu brak tabliczki ostrzegającej przed pieskiem, brak również skrzynki odbiorczej. Właściciel okazał dowód szczepienia psa, w raz z tym dokumentem udałem sie do szpitala gdzie mnie opatrzyli, założyli opatrunek i podali zastrzyk AT. Po udokumentowaniu tego w szpitalu udałem sie na komende zgłosić zajscie. Policja spisała moje zeznania, właściciel psa jedynie je potwierdzil, nie zostal ukarany. Nastepnego dnia powiadomilem o tym swojego przełożonego tzn Naczelnik Urzędu Pocztowego. Dostarczyłem jej dokumenty ze szpitala i dokument potwierdzający ze pies byl szczepiony. Pani Naczelnik opisała przebieg zdażenia i zgłosiła ze miał miejsce wypadek podczas wykonywania pracy. Jakie dalsze kroki postępowania? Czy należy się odszkodowanie z ZUSu, jaki procent uszczerbku na zdrowiu?(z tego co sie dowiedziałem od Pani Naczelnik nic mi sie nie należy)czy mogę starać sie o odszkodowanie od pracodawcy? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Robert1661348258 Posted August 8, 2012 Share Posted August 8, 2012 WitamBezpłatne konsultacje: odszkodowanie24@op.pllub 609-690-202 lub 601-86-59-73pozdrawiamtrebor Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ewania Posted August 15, 2012 Share Posted August 15, 2012 Batmando 18- Przeczytaj dokładnie tu (krótkie, a warto znać): http://www.mpips.gov.pl/userfiles/File/Prawo/Warunki%20pracy/2011/10_01.11.pdf dowiesz się co dalej się z Twoim zgłoszeniem będzie działo (powinno się dziać). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts