natano20 Posted August 11, 2012 Share Posted August 11, 2012 Rok temu byłam poszkodowana w wypadku samochodowym. Z ubezpieczenia grupowego otrzymałam 10% uszczerbku na zdrowiu(złamanie kręgosłupa szyjnego C-5). Obecnie jestem na zasiłku rehabilitacyjnym. M-c temu doznałam niedowładu stopy prawej i znów szpital i miesięczna rehabilitacja na oddziale szpitalnym. W trakcie chorobowego wygasła mi umowa o pracę.Czy mogę się starać o dodatkowe odszkodowanie? Zaznaczam, że przy wypłacie odszkodowania leczenie nie bylo zakończone, co zaznaczyłam we wniosku. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kancelariaa Posted August 11, 2012 Share Posted August 11, 2012 Witam Na to pytanie bez znajomości warunków grupowego ubezpieczenia nie da się odpowiedzieć - proszę te informacje sprawdzić w ogólnych warunkach ubezpieczenia. Jeżeli w wypadku była Pani poszkodowaną, a nie sprawczynią istnieje mozliwość uzyskania odszkodowania z OC sprawcy. Pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mariusz Posted August 11, 2012 Share Posted August 11, 2012 natano20 wrote:Rok temu byłam poszkodowana w wypadku samochodowym. Z ubezpieczenia grupowego otrzymałam 10% uszczerbku na zdrowiu(złamanie kręgosłupa szyjnego C-5). Obecnie jestem na zasiłku rehabilitacyjnym. M-c temu doznałam niedowładu stopy prawej i znów szpital i miesięczna rehabilitacja na oddziale szpitalnym. W trakcie chorobowego wygasła mi umowa o pracę.Czy mogę się starać o dodatkowe odszkodowanie? Zaznaczam, że przy wypłacie odszkodowania leczenie nie bylo zakończone, co zaznaczyłam we wniosku.Witam, faktycznie może Pani dochodzić roszczeń z polisy OC pojazdu i na tym skupiałbym swoją uwagę. Kwotami może bć Pani bardzo zaskoczona. Natomiast nie o kwoty tutaj chodzi tylko o fakt, iż nie będzie Pani musiała pokrywać żadnych kosztów z własnej kieszeni. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts