dodatkowe roszczenia z ubezpieczenia grupowego

Założył natano20, 11 sierpnia 2012 · 292 wyświetlenia

natano20

Rok temu byłam poszkodowana w wypadku samochodowym. Z ubezpieczenia grupowego otrzymałam 10% uszczerbku na zdrowiu(złamanie kręgosłupa szyjnego C-5). Obecnie jestem na zasiłku rehabilitacyjnym. M-c temu doznałam niedowładu stopy prawej i znów szpital i miesięczna rehabilitacja na oddziale szpitalnym. W trakcie chorobowego wygasła mi umowa o pracę.

Czy mogę się starać o dodatkowe odszkodowanie? Zaznaczam, że przy wypłacie odszkodowania leczenie nie bylo zakończone, co zaznaczyłam we wniosku.

kancelariaa

Witam

Na to pytanie bez znajomości warunków grupowego ubezpieczenia nie da się odpowiedzieć - proszę te informacje sprawdzić w ogólnych warunkach ubezpieczenia. Jeżeli w wypadku była Pani poszkodowaną, a nie sprawczynią istnieje mozliwość uzyskania odszkodowania z OC sprawcy.

Pozdrawiam

Mariusz

natano20 napisał(a):

Rok temu byłam poszkodowana w wypadku samochodowym. Z ubezpieczenia grupowego otrzymałam 10% uszczerbku na zdrowiu(złamanie kręgosłupa szyjnego C-5). Obecnie jestem na zasiłku rehabilitacyjnym. M-c temu doznałam niedowładu stopy prawej i znów szpital i miesięczna rehabilitacja na oddziale szpitalnym. W trakcie chorobowego wygasła mi umowa o pracę.
Czy mogę się starać o dodatkowe odszkodowanie? Zaznaczam, że przy wypłacie odszkodowania leczenie nie bylo zakończone, co zaznaczyłam we wniosku.

Witam, faktycznie może Pani dochodzić roszczeń z polisy OC pojazdu i na tym skupiałbym swoją uwagę. Kwotami może bć Pani bardzo zaskoczona. Natomiast nie o kwoty tutaj chodzi tylko o fakt, iż nie będzie Pani musiała pokrywać żadnych kosztów z własnej kieszeni.