mrpatrykx Opublikowano 12 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2012 Witam. Mam 16lat jestem chłopakiem, otóż 23 lipca podczas gry na boisku w piłkę nożną się poślizgłem i przewróciłem na prawą rękę po czym kości się złamały. Pojechałem do szpitala,Okazało się że złamanie z przemieszczeniem(S52.4,W01.9,H63(69) ) zostawili mnie na 4 dni w szpitalu, następnego dnia miałem operację z narkozą. Nie znam się zbytnio na medycynie bo nigdy nie miałem złamania.. Może napiszę: Epikryza: Dziecko przyjęto w stanie dobrym z powodu z przemieszczeniem. W ogólnym znieczuleniu wykonano repozycję reczną z zespoleniem drutami Kirschnera wprowadzonym na otwarto pod kontrolą Rtg. Ostatnio miałem wyciągane szwy z ręki a rękę nosze na szynie i w temblaku(wychodzenie na dwór itp). Gips(Szyne) mam mieć 6 tyg czyli do połowy września, a niestety lekarz powiedział że sobie rękę załatwiłem i że będzie słabsza.. Teraz moje pytania: -Ile będę miał druty w ręce ? -Ile może trwać rehabilitacja ? -Ile dostanę odszkodowania ? -Czy jest szansa możliwości biegania w październiku, listopadzie ? Dziękuje i Pozdrawiam wink Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariusz Opublikowano 12 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2012 1) To zależy od lekarza prowadzącego.2) Nie da się tego terminowo przewidzieć. Może być 2-6 msc.3) Podejrzewam, że pyta Pan o polisę NNW. Proszę jej poszukać i tam są zawarte wszystkie informacje na ten temat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi