Skocz do zawartości
Forum Odszkodowania

Złamanie przedramienia prawego z przemieszczeniem(skrócenie)

mrpatrykx
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Mam 16lat jestem chłopakiem, otóż 23 lipca podczas gry na boisku w piłkę nożną się poślizgłem i przewróciłem na prawą rękę po czym kości się złamały. Pojechałem do szpitala,Okazało się że złamanie z przemieszczeniem(S52.4,W01.9,H63(69) ) zostawili mnie na 4 dni w szpitalu, następnego dnia miałem operację z narkozą. Nie znam się zbytnio na medycynie bo nigdy nie miałem złamania.. Może napiszę: Epikryza: Dziecko przyjęto w stanie dobrym z powodu z przemieszczeniem. W ogólnym znieczuleniu wykonano repozycję reczną z zespoleniem drutami Kirschnera wprowadzonym na otwarto pod kontrolą Rtg. Ostatnio miałem wyciągane szwy z ręki a rękę nosze na szynie i w temblaku(wychodzenie na dwór itp). Gips(Szyne) mam mieć 6 tyg czyli do połowy września, a niestety lekarz powiedział że sobie rękę załatwiłem i że będzie słabsza..

Teraz moje pytania:

-Ile będę miał druty w ręce ?

-Ile może trwać rehabilitacja ?

-Ile dostanę odszkodowania ?

-Czy jest szansa możliwości biegania w październiku, listopadzie ?

Dziękuje i Pozdrawiam wink

1) To zależy od lekarza prowadzącego.

2) Nie da się tego terminowo przewidzieć. Może być 2-6 msc.

3) Podejrzewam, że pyta Pan o polisę NNW. Proszę jej poszukać i tam są zawarte wszystkie informacje na ten temat.