dona800 Opublikowano 21 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2012 Witam! Ostatnio wracałam autobusem i na głowę spadła mi źle umocowana lampa(prostokątna metalowa blacha 20x80cm) Podszedł kierowca, spojrzał i uznał, że jeśli nie leci krew to nic się nie stało i pojechał dalej. Zadzwoniłam po rodziców, żeby zabrali mnie z dworca, ponieważ bardzo źle się czułam po tym uderzeniu. Jeden z pasażerów będącym świadkiem zdarzenia ujął się za mną, wezwał policję, karetkę. Okazało się, że kierowca nie miał przy sobie nawet prawa jazdy. Policja spisała wszystko, zeznania pasażera, kierowce itd. W szpitalu miałam prześwietlenie głowy i okazało się, że mam małe rozcięcie i małego krwiaka. Chciałam zapytać, czy należy mi się za ten wypadek jakieś odszkodowanie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kancelariaa Opublikowano 21 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2012 Witam Tak, należy się. Można zgłosić roszczenie do MPK lub dowiedzieć się, gdzie mają ubezpieczenie OC i zwrócić się z żądaniem bezpośrednio do firmy ubezpieczeniowej. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek1661348260 Opublikowano 24 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2012 Do uznania roszczenia z OC autobusu potrzebna będzie też notatka policyjna z miejsca zdarzenia na potwierdzenie wypadku oraz zaświadczenie lekarskie z izby przyjęć szpitala + ewentualna dokumentacja z leczenia po wypadku. Powodzenia ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
t.jarmoszczuk_euco Opublikowano 25 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2012 Ja tylko potwierdzę to co poprzednicy powiedzieli , dodam od siebie tylko tyle aby nie podpisywała Pani żadnych ugód z ubezpieczycielem. Z reguły pierwsza wypłata to śmieszne pieniądze a podpisując ugodę w zależności od jej formy czasami można sobie zablokować dalszą drogę do rozszczeń. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi