WItam,
Rok temu byłem poszkodowanym w wypadku na skuterze. Pani, która była winna jest ubezpoeczona w PxU.
Straciłem prawą jedynkę całą + pół lewej [zęby] - koszt ok 1500
chcę mi dać ugodę na 6000
nie wiem czy brać i czy jest sens dalej sie sądzić ?
Założył Mlody_25, 12 maja 2009 · 441 wyświetleń
WItam,
Rok temu byłem poszkodowanym w wypadku na skuterze. Pani, która była winna jest ubezpoeczona w PxU.
Straciłem prawą jedynkę całą + pół lewej [zęby] - koszt ok 1500
chcę mi dać ugodę na 6000
nie wiem czy brać i czy jest sens dalej sie sądzić ?
dorisss napisał(a):
nie jest istotne zbytnio na czym doszło do wypadku. Znaczenie ma jakich doznałeś obrażeń?
Ma i to chyba duze. Ma uprawnienia do jazdy na skuterze?
Daniel20.92 napisał(a):
Witam, mialem wypadek na skuterze we wrześniu 2009r. Jadac skuterem wpadłem w poślizg i wywalając sie skuter przygniótł mi noge. Miałem zerwane wiezadła w kolanie i przez rok czasu (opadającą stope) po dlugiej rehabilitacji zakonczylem leczenie i ubiegam sie o odszkodowanie. W grudniu 2011r wyslalem kopie ze szpitala i wszystkie inne dokumenty, dzis dostałem odpowiedź w ktorej musze wyslac kserokopie dowodu rejestracyjnego z potwierdzeniem z oryginalem i karte motorowerowa. Skuter byl kolegi ja sam nim jechalem czy jego dowod wysylac? Jak skserowac z potw. oryginału??
Mialam wypadek na skuterze ,dzisiaj zakończyłam leczenie.
Jestem pierwszy raz w życiu w takiej sytuacji.
Otrzymalam zdolnośc do pracy.
Jestem ubezpieczona z tytułu nnw i pzu.
Kto decyduje o uszczerbku na zdrowiu i jak dlugo sie czeka na tą decyzje.
Witam,
zgłoszenie do ubezpieczyciela robi się na specjalnym druku i załącza się powypadkowe dokumenty medyczne. Szkodę należy zgłosić do każdego z ubezpieczycieli oddzielnie przez internet jeżeli istnieje taka możliwość albo listownie za zwrotnym potwierdzeniem odbioru.
Na podstawie przesłanej dokumentacji ubezpieczyciel albo zleca lekarzowi zaopiniowanie o uszczerbku albo organizuje komisje lekarską z udziałem poszkodowanego.
Odszkodowanie wypłaca się ciągu 30 dni od zawiadomienia o szkodzie.
Proszę napisać co było przyczyną wypadku.
Jechałam na skuterze do pracy.Z przeciwka kierowca samochodu próbując kogoś wyprzedzać ,
zjechał na moj pas ruchu i uderzył we mnie.Kierowca zbiegł z miejsca zdarzenia.
Po 20 min wrócił.
Na policji podał inna wersje i sprawa jest u biegłego.
jolantaaa napisał(a):
Jechałam na skuterze do pracy.Z przeciwka kierowca samochodu próbując kogoś wyprzedzać ,
zjechał na moj pas ruchu i uderzył we mnie.Kierowca zbiegł z miejsca zdarzenia.
Po 20 min wrócił.
Na policji podał inna wersje i sprawa jest u biegłego.
W żadnym wypadku nie można podpisywać ugód... chyba że kwota Pana satysfakcjonuje. Według mnie warto jednak powalczyć o więcej. Jednak proszę się skontaktować z porządną firmą która zajmuje się pomocą w uzyskiwaniu odszkodowań
Pozdrawiam
Witam,
Odrzuciłem te 6 tyś. Likwidator podwyzszył ugodę do jak to określił max 8 tyś
wieczorem podejmę decyzję, ale chyba się zgodzę