agniecha91 Posted October 16, 2012 Share Posted October 16, 2012 dwa tygodnie temu zostałam potrącona przez samochód, gdy jechałam na rowerze do pracy. Sytuacja wyszła niby z mojej winy. No cóż przyjęłam i zapłaciłam mandat. Tylko właśnie teraz kwestia czy uzyskam jakiekolwiek odszkodowanie? Pracuję na umowę zlecenie- pracodawca nie odprowadza składek ale natomiast jestem na ubezpieczeniu rodzinnym ( ubezpieczenie u ojca w pracy). I teraz takie moje pytanie czy należy mi się jakiekolwiek odszkodowanie z takiego ubezpieczenia? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
KP Posted October 17, 2012 Share Posted October 17, 2012 agniecha91 wrote:dwa tygodnie temu zostałam potrącona przez samochód, gdy jechałam na rowerze do pracy. Sytuacja wyszła niby z mojej winy. No cóż przyjęłam i zapłaciłam mandat. Tylko właśnie teraz kwestia czy uzyskam jakiekolwiek odszkodowanie? Pracuję na umowę zlecenie- pracodawca nie odprowadza składek ale natomiast jestem na ubezpieczeniu rodzinnym ( ubezpieczenie u ojca w pracy). I teraz takie moje pytanie czy należy mi się jakiekolwiek odszkodowanie z takiego ubezpieczenia?Jeśli ma Pani dobrowolne ubezpieczenie NNW to z niego może Pani otrzymać świadczenie. ZUS wypłaca jednorazowe odszkodowanie tylko w przypadku wypadków przy pracy (zrównanych z nim).Pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
spec ds odszkodowan Posted October 17, 2012 Share Posted October 17, 2012 Dostanie Pani odszkodowanie( jeżeli udowodni Pani współwinę kierowcy) pomniejszone o przyczynienie się do szkody Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ava80 Posted October 25, 2012 Share Posted October 25, 2012 Wina jest określona. Pani się zgodziła, że jest winna zdarzeniu. Pozostaje NNW.Ewentualnie kombinacje ze współwiną - naciągane mocno. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts