Skocz do zawartości
Forum Odszkodowania

Problem z uzyskaniem odszkodowania od AXA DIRECT.

Rekomendowane odpowiedzi

Szanowni Forumowicze,

Piszę gdyż proszę o pomoc.

3 tyg. temu miałem kolizję drogową, z podporządkowanej ulicy wyjechało mi Audi, doszło do zderzenia.

Ja i osoba która ze mną jechała wezwaliśmy policję, karetkę, straż.

Przewieziono nas do szpitala gdzie opatrzono, założono kołnierze.

Policja orzekła winę sprawcy który został ukarany mandatem.

Zapłaciliśmy 17 zł za wydanie notatki z kolizji po czym takiej notatki nam nie wydano ze względu na dane osobowe.

Policja nie dała mi nr polisy sprawcy ani żadnych przydatnych informacji, więc przez internet sam doszedłem do nr tej polisy sprawcy.

Zgłosiłem szkodę w TU sprawcy po czym po paru dniach dostałem list od AXA (TU sprawcy) o potwierdzeniu zgłoszenia szkody.

Na miejsce w które przewieziono moje rozbite auto przyjechał likwidator po paru dniach, porobił zdjęcia, opisał je, orzekł SZKODĘ CAŁKOWITĄ. Kazał czekać.

Auto w międzyczasie zezłomowałem w stacji zajmującej się rozbiórką aut.

Teraz, po 3 tygodniach nadal nie mam żadnej odpowiedzi od AXA o odszkodowaniu, nie mogę się do nich dodzwonić, a gdy już ktoś zadzwonił od nich mówił o błędach w papierach, dopisali mi 3 współwłaściciela gdy było tylko dwóch.

Mija już 4 tydzień, znów nie mogę się dodzwonić, nie otrzymuje odpowiedzi na maile w których piszę że zostaną obciążeni kosztami mojego dojazdu do pracy po zakończonym okresie leczenia.

Nie odbierają telefonów, nie odpisują, powiedzieli że zadzwonią w zeszły poniedziałek lub wtorek z propozycją odszkodowania za auto, zbliża się powoli 30 dzień od daty zderzenia, nikt mi nie chce udzielić żadnej informacji co z odszkodowaniem za auto. Nie wiem co robić, nie mam ani rozbitego auta, ani pieniędzy na zakup nowego, wypłata poszła na leki które przepisał lekarz, urządzenia rehabilitacyjne. Czuję się totalnie bezradny, nie mam już pomysłów jak dotrzeć do nich. Sprawę odszkodowania za leczenie składamy wraz z osobą mi towarzyszącą podczas kolizji do agencji która zajmują się odszkodowaniami. Czy mam jakieś szanse uzyskać te odszkodowanie jeszcze czy po prostu mogę pisać wypowiedzenie umowy o pracę do mojego pracodawcy, gdyż auto jest mi niezbędne do wykonywania zawodu ? Mam 22 lata, od 2 lat prawo jazdy, zero szkodowej jazdy. Czuję się totalnie na lodzie. Pomóżcie proszę.

Dzień dobry

Do czasu wypłaty odszkodowania może Pan wynająć samochód w segmencie pojazdów takim samym jak zniszczony (proszę wziąć faktury lub spisać umowę + dowody zapłaty). Zakład jest zobowiązany do zwrotu takich kosztów.

Pozdrawiam