Skocz do zawartości
Forum Odszkodowania

ostrzegam przed ubezpieczeniem allianz - w listopadzie913) miałem w

mielowianka
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

My też lubimy Allianz. Mój mąż miał wypadek równo rok temu, wypłatę za szkodę na osobie, po ponagleniach wystosowanych przez kancelarię, dostał tydzień temu (!!!) w kwocie stanowiącej 1/5 tego, co naliczyła Warta - ubezpieczyciel sprawcy.

A myślicie że tylko Allianz tak robi to jest normalna i można powiedzieć spokojnie że stała praktyka tego rodzaju firm jak ubezpieczyciele. Jak mogą najwięcej zarobić bardzo prosto podnosić składki i ciąć odszkodowania ot cała recepta.

• 1 miesiąc temu...

właściwie to można tak założyć post o każdym ubezpieczycielu. Zawsze znajdzie się ktoś niezadowolony, ale zawsze też znajdzie się ktoś komu udałomu się coś przyciąć. Wszystkie firmydziałają na tym samych zasadach i tak samo obcinają wypłaty, i to nie tylko w Polsce, żebybyla jasność. U nas jedynie dzieje się tak pomimo wyroków sądowych i jasnych opinii prawnych -idą w zaparte, bo nasza rzeczywistść jest dla nas niekorzystna, sądy się ślimaczą, adostęp do prawników wcale nie taki powszechny, jeśli ktoś nie ma kasy.

Ja akurat byłem z Allianzu zadowolony, podobnie z Hestii, a z Link 4 tak na 70%. Z PZU się szarpię, a doLinku jeszczesię zwrócę ale znam wiele pzrykładów dokładnie przeciwnych. Wszędzie pracują tylko ludzie, mało tego, często Ci sami ludzie wędrują do konkurencji

• 6 miesięcy temu...