Skocz do zawartości
Forum Odszkodowania

spotkanie z biegłym, detektywem???

Rekomendowane odpowiedzi

Dzisiaj miałem dziwny telefon od pana który przedstawił się jako pracownik firmy detektywistycznej, która dostała zlecenie od ubezpieczyciela sprawcy, żeby rozeznać sprawę kolizji jaką miała miejsce z moim udziałem dwa miesiące temu. Przez własną niefrasobliwość (a może radość, że ktoś się w końcu odezwał do mnie w sprawie wypadku) nawet nie zanotowałem nazwiska, bo firmy nie podał. Myślę, że pomyliłem go z biegłym, którego firma miała powołać 3 tygodnie temu.'

Teraz na chłodno wydaje mi się, że coś jest nie tak. 3 tygodnie temu jak dzwoniłem do ubezpieczyciela (samopomoc) powiedzieli mi, że biegły sprawę bada itp więc spodziewałem się jakiegokolwiek pisma o wyjaśnieniu sprawy, a nie telefonu od człowieka, który nawet nie przedstawił się jako biegły.

Chciałbym dowiedzieć się co jako poszkodowany muszę teraz zrobić. Czy spotykać się z człowiekiem, który jak się przedstawił jest jakimś detektywem? I co ma detektyw do postępowania wyjaśniającego, w końcu jak to firma ubezpieczeniowa mi zakomunikowała powoła biegłego sądowego. Biegły sądowy to przecież urzędnik z jakąś licencją ministerialną, a pracownik firmy detektywistycznej to zapewne jakiś człowiek po 2 miesięcznym kursie dla detektywów.

Co powinno się zrobić w takiej sytuacji?