yeti_1976 Opublikowano 14 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2012 Witam serdecznie18 kwietnia 2011 roku (czyli okres przedświąteczny) i przedświąteczne porządki. Myłam okno i spadłam z drabinki. Wysokość z jakiej był upadek - niewielka - ale konsekwencje upadku już poważne.Zostało wezwane pogotowie, w szpitalu stwierdzono pęknięcie kręgosłupa (zmiażdżenie jednego kręgu) oraz złamanie nadgarstka. Tydzień leżałam w szpitalu, kolejne miesiące (do końca czerwca 2011r) poruszanie sie tylko i wyłacznie w GORSECIE JAWETTA, następnie rehabilitacje, masaże etc.Leczenie zostało zakończone w sierpniu tego roku.po zakończonym leczeniu złożyłam dokumenty do PZU o odszkodowanie za nieszczęśliwy wypadek. Dziś dostałam odpowiedź że niestety nic mi się nie należy!!W dniu w którym złożyłam wniosek, zadzwonił do mnie pracownik PZU dopytać o szczegóły i okoliczności wypadku:dopytywał co robiłam że upadłam (opd. myłam okno), co spowodowało upadek, czy to jakieś złe postawienie nóg, może jakiś zawrót głowy... (odpowiedziałam, że nie wiem co było powodem tego, iż upadłam, nie zakręciło mi się w głowie, nie miałam zachwiania równowagi ), kolejne pytanie a czy miewała Pani zawroty głowy (odpowiedziałam zgodnie z prawdą, że kiedyś tak, ale od lat już nie mam takich objawów i także od lat już sie na to nie leczę) Dziś dostałam odpowiedź z PZU - że odszkodowanie mi się nie należy. Powołali się tam m.in. na zawroty głowy o których wspomniałam telefonicznie (może to był mój błąd - ale chciałam być w porządku i zgodnie z prawdą powiedziałam)!!Jak wrócę do domu i odpoweidź będę miała przed oczyma dopiszę inne powody odmowy!!Proszę o pomoc - co teraz - na pewno odwołanie...ale... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariusz Opublikowano 14 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2012 Witam, jeżeli stwierdziła Pani przez telefon, że spowodowane to zostało zasłabnięciem czy zawrotami głowy to faktycznie odpowiedź TU jest słuszna. Proszę przeczytać uważnie OWU załączone do polisy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paruslex Opublikowano 14 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2012 Spokojnie, jeszcze nie jest za późno, tylko proszę dokładnie przeczytać OWU i uważać co sie opisuje i mówi. Zawroty głowy są dobrą podstawą do odmowy. Najlepiej napisać coś w stylu, że próbowała Pani zejść i źle oceniła Pani odległość stopnia, dalaej można opisać co się stało. O głowie i migrenach proszę nic nie wspominać w odwołaniu, bo można sie zapętlić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
retsoop Opublikowano 18 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2012 Podejście TU jak zwykle podstępne...Proszę uważnie przeczytać OWU odnośnie wyłączeń od odpowiedzialności. Zawsze przysługuje Pani odwołanie od decyzji TU. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
retsoop Opublikowano 18 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2012 Podejście TU jak zwykle podstępne...Proszę uważnie przeczytać OWU odnośnie wyłączeń od odpowiedzialności. Zawsze przysługuje Pani odwołanie od decyzji TU. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi