Miru Opublikowano 25 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2008 witam 2 lata temu rozciąłem nadgarstek lewej ręki (przewróciłem się na szkło), w wyniku czego doszło do przecięcie wszystkich ścięgien oraz nerwu łokciowego i pośrodkowego. miałem 2 operacje. podczas drugiej operacji w wawie dokonano rewizji i wycięcia nerwiaka po czym ponowne zeszycie. po 2 operacjach miałem zakładany gips na okres jednego miesiąca. Ręka nie jest w pełni sprawna po długich rehabilitacjach. Problemy związane z ręką utrudniaja mi wykonywanie codziennych czynności. teraz jadę na komisje i chciałbym was zapytac ile moge dostac pieniędzy i jaki procent jest uszczerbku na zdrowiu waszym zdaniem ?? Jakie cwiczenia mogę wykonywać sam aby ręka doszła do siebie przynajmniej w pewnym stopniu ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomasz Chomiuk Opublikowano 30 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2008 Nie wiem niestety jak osoby z komisji ocenią ten uszczerbek. Jeżeli chodzi o rehabilitację to raczej sam sobie Pan nie poradzi. Są odpowiednie techniki stosowane przez fizjoterapeutów które mogą pomóc w przywróceniu utraconych funkcji. Dobrą metodą dla Pana może być np. PNF. Najlepiej jak zgłosi się Pan do jakiegoś dobrego fizjoterapeuty który oceni i podpowie co w takim przypadku będzie najlepsze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi