malpa2006 Opublikowano 16 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2012 Witam! Pracuję w Niemczech w Deutsche Post. Podczas pracy miałem wypadek, lekko zadrapałem samochód klienta. Ja tego nie zauważyłem, ale po kilku godzinach spotkałem tych ludzi i oni uznali że ja to zrobiłem. Zadzwonili na policję, ta niczego w sumie nie stwierdziła, tyle tylko że jeśli to ja zrobiłem to uznają że zrobiłem to nieświadomie. Jak wygląda droga do zapłaty za szkodę (jest nieduża, zarysowany tył trochę). NIedługo wracam do Polski, czy będę otzrymywał jakieś pisma z niemiec, jak to wtedy wygląda?Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
j.biernat Opublikowano 7 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2012 Skoro sam przyznajesz, że zadrapałeś samochód klienta, to niezależnie od tego, czy zauważyłeś, że zadrapałeś ten samochód, czy nie powstało roszczenie odszkodowawcze. Ale czy to był Twój samochód, który akurat prowadziłeś, czy może był to samochód Deutsche Post. Roszczenie poszkodowanego kierowane będzie do ubezpieczyciela samochodu, który prowadziłeś w momencie, kiedy doszło do uszkodzenia tego drugiego samochodu. Być może, że ubezieczyciel Twojego samochodu zwróci się do Ciebie o wyjaśnienie zdarzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi