Szpecu Posted September 21, 2012 Share Posted September 21, 2012 Witam, nie dawno miałem wypadek przy pracy, jak w temacie napisałem pracuje w kopalni węgla kamiennego, w wyniku czego doznałem silnego stłuczenia oraz krwiaka stopy lewej. Jestem naturalnie ubezpieczony w Zusie, Pzu dodatkowo z ramienia firmy w której pracuje oraz u siebie w banku które sam opłacam dodatkowo. Czy przysługuje mi odszkodowanie z którejś z tych instytucji? Proszę o jakieś informacje, bo nie wiem czy firma nie chce mnie przypadkiem oszukać. Pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mariusz Posted September 21, 2012 Share Posted September 21, 2012 Witam, jeżeli wypadek został zakwalifikowany jako wypadek przy pracy według protokołu powypadkowego to jak najbardziej będzie przysługiwało jednorazowe odszkodowanie z ZUS.. Dodatkowo może Pan uzyskać odszkodowanie ze wszystkich dobrowolnie opłacanych polis na życie z ramienia NNW. Jeżeli oczywiście taki zakres obejmuje.. Radzę poszukać i przeczytać OWU do każdej z polis. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts