iwonaa Opublikowano 21 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2012 WitamNa zawodach jeździeckich spadłam z konia, w efekcie doznałam bardzo poważnego złamania nogi, przeszłam pięciogodzinną operację, kość ma ustabilizowaną trzema płytkami i 18 śrubkami, czeka mnie wielomiesięczna rehabilitacja i unieruchomienie.Zatrudniona byłam na 1/4 etatu, brak ubezpieczenia grupowego - podsumowując sytuacja wygląda kiepsko.Czy mogę się ubiegać o odszkodowanie od organizatora zawodów? Pewnie szanse marne:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariusz Opublikowano 22 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2012 Witam, a czy organizator przyczynił się w jakimś stopniu do zdarzenia?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
iwonaa Opublikowano 22 Września 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Września 2012 WitamParkour był wyjątkowo trudny jak na tą klasę zawodów, aczkolwiek mam świadomość tego, że jako osoba dorosła miałam prawo zrezygnować z uczestnictwa. Dodam tylko, że właściciel stajni ma obowiązkowe OC oraz NW. Czy przy założeniu, że nie można uznać winy organizatora zawodów mogę ubiegać się o wypłatę odszkodowania z NW? Z góry dziękuję za odpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariusz Opublikowano 22 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2012 Jeżeli nie ma winy organiatora to polisa OC odpada.. Jeżeli chodzi o NNW należy doczytać OWU danej polisy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
iwonaa Opublikowano 23 Września 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Września 2012 to jeszcze jedno zapytanie - czy o odszkodowanie z NNW mogę ubiegać się już teraz czy dopiero po zakończeniu procesu leczenia ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariusz Opublikowano 23 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2012 Po zakończonym leczeniu przekazać całą dokumentację z leczenia.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi