wypadek na zawodach jeździeckich

Założył iwonaa, 21 września 2012 · 298 wyświetleń

iwonaa

Witam

Na zawodach jeździeckich spadłam z konia, w efekcie doznałam bardzo poważnego złamania nogi, przeszłam pięciogodzinną operację, kość ma ustabilizowaną trzema płytkami i 18 śrubkami, czeka mnie wielomiesięczna rehabilitacja i unieruchomienie.

Zatrudniona byłam na 1/4 etatu, brak ubezpieczenia grupowego - podsumowując sytuacja wygląda kiepsko.

Czy mogę się ubiegać o odszkodowanie od organizatora zawodów? Pewnie szanse marne:(

Mariusz
Witam, a czy organizator przyczynił się w jakimś stopniu do zdarzenia??
iwonaa

Witam

Parkour był wyjątkowo trudny jak na tą klasę zawodów, aczkolwiek mam świadomość tego, że jako osoba dorosła miałam prawo zrezygnować z uczestnictwa. Dodam tylko, że właściciel stajni ma obowiązkowe OC oraz NW. Czy przy założeniu, że nie można uznać winy organizatora zawodów mogę ubiegać się o wypłatę odszkodowania z NW? Z góry dziękuję za odpowiedź

Mariusz
Jeżeli nie ma winy organiatora to polisa OC odpada.. Jeżeli chodzi o NNW należy doczytać OWU danej polisy...
iwonaa
to jeszcze jedno zapytanie - czy o odszkodowanie z NNW mogę ubiegać się już teraz czy dopiero po zakończeniu procesu leczenia ?
Mariusz
Po zakończonym leczeniu przekazać całą dokumentację z leczenia..