zmanka Posted October 4, 2012 Share Posted October 4, 2012 Dwa dni temu wychodząc do pracy (jak zwykle pośpiech ) przy wyjściu z klatki zawadziłam się o próg i poleciałam z pięciu schodów prosto na chodnik. Pozbierałam się czym prędzej, upewniając się czy aby nikt nie zauważył i pognałam do "roboty". W pracy coraz bardziej bolało mnie ramię więc po pracy poszłam do lekarza. I okazało się, że jest pęknięta kość ramienna. Pytanie: warto zgłaszać wypadek w drodze do pracy? nie mam świadków, ani nie wzywałam pogotowia. W pierwszym momencie miałam wrażenie, że nic mi nie jest. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
magas07 Posted October 8, 2012 Share Posted October 8, 2012 WitamProponuję zgłosić to zdarzenie jako wypadek w drodze. Z tyt. czasowej niezdolności do pracy poszkodowany pracownik otrzyma świadczenia zgodnie z art. 92 KP Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts