kasiunia Opublikowano 4 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2012 Witam serdecznie, moja babcia przewróciła się na dziurawym chodniku i złamała rękę, miała 2 operację na rękę, czy należny jej się odszkodowanie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maria1661348260 Opublikowano 6 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2012 Oczywiście że jej się należy odszkodowanie. Tylko najważniejsza sprawa to ustalenie do kogo należy nieszczęsny chodnik. Jeśli to droga krajowa lub gminna to nie ma problemu, zwykle są ubezpieczone. Jeśli to prywatna posesja to może z tym być różnie i może się okazać że trzeba będzie swoich praw dochodzić sądownie z powództwa cywilnego przeciwko właścicielowi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spec ds odszkodowan Opublikowano 13 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2012 Witam Potwierdzam to co pisze megi7. Ja to tez przechodziłem. Najlepiej zwrócić się o poradę do specjalisty, bo sama niewiele zdziałasz, a możesz zrobić więcej szkody niż pożytku. Prawdopodobnie będzie mama miała zaniżone odszkodowanie Jak chcesz powalczyć o należne odszkodowanie to daj znać na e-maila. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi