peey Opublikowano 9 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2012 Witam! Zglaszalem szkode z AC, polise mialem wykupiona na wartosc 22 000. PO miesiacu od wykupienia polisy, żona rozbiła samochód. Po paru dniach od zgłoszenia przychodzi decyzja ubezpieczyciela, w ktorej stwierdzaja, ze moje auto przed wypadkiem warte bylo jedynie 18 tys. (decyzja ich rzeczoznawcy) Srednia cena rynkowa tego auta to ok. 20 000Moje pytania:1. Na jakiej podstawie towarzystwo ubezpieczen wyplaca jedynie wartosc oszacowana przez zatrudnionego przez nich rzeczoznawce, a nie kwote od ktorej placilem skladke?I pomocniczo - dlaczego nie zwrocona mi zostanie nadplacona stawka ubezpieczeniowa o ta niedoszacowana kwote (4 tys)?2. Gdzie nalezy sie odwolac, czy musi byc forma pisma wyslanego poczta, czy dziala to tez przez internet?3. Gdybym musial wstapic na droge prawna, gdzie zglaszac ta sprawe (ktory sad)? Pozdrawiam i z gory dziekuje za odpowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miszka Opublikowano 10 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2012 ad1) na podstawie OWU AC.ad1b) skąd Pan wie, że nie zostanie zwrócona ? Czy wystąpił Pan o to i otrzymał odmowę ?ad2)może być przez internetad3) Proszę sprawdzić w OWU AC. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peey Opublikowano 10 Października 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Października 2012 Dziekuje bardzo za odpowiedzi.Odnosnie 1b to nic o tym nie wspomniano, dzis sie upomnialem. Zobaczymy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi