tentyp Posted October 12, 2012 Share Posted October 12, 2012 Witam,Pod koniec lipca uszkodziłem kolano. Zgłosiłem wypadek w pracy BHP'owcowi. Spisany został protokół. Gdy szedłem po schodach do szatni, po skończonej pracy coś strzeliło mi w lewym kolanie. Udałem się do domu i drugi raz wychodząc z domu znowu usłyszałem huk. Kumpel zawiózł mnie na pogotowie, gdzie nie za bardzo wiedzieli co mi dolega. W protokole stwierdzono, że zdarzenie nie jest uznane jako wypadek w pracy: brak przyczyny zewnętrznej zdarzenia wypadkowego i brak stwierdzonego urazu. Gdy udałem się do specjalisty stwierdzono naderwanie więzadła krzyżowego i uszkodzenie łąkotki. Miałem dwukrotnie robioną punkcję i od miesiąca chodzę codziennie na rehabilitację. Czy mam jeszcze jakąś szansę się odwołać do protokołu? Coś czuję, że szybko nie wrócę do pracy, bo ból nadal występuje. Protokół podpisałem pod koniec sierpnia, jednak nie zdawałem sobie sprawy, że nie uznanie tego wypadku pozbawia mnie odszkodowania z ZUSu. Na lekarzy i rehabilitacje wydałem sporo hajsu, dlatego szukam szans.Dzięki za odpowiedź i życzę zdrówka każdemu, bo bez niego ni huhuhu Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts