fordson Opublikowano 15 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2012 Witam uprzejmieDłuższy czas byłem bez pracy.Ponieważ poprzednio miałem swoja firmę bardzo długo trwała rejestracja w Urzędzie Pracy.Zostałem zarejestrowany jako bezrobotny bez prawa do zasiłku ( ostatnie dwa lata przed rejestracją firma była zawieszona). Znalazłem pracę z ogłoszenia.Pracowałem przez miesiąc,na próbę.Pracodawca poprosił o dokumenty z przebiegu dotychczasowej pracy.Dostarczyłem je,ale nie zgodziłem się by u niego zostały na stałe.Jak również poinformowałem że jestem zarejestrowany w Urzędzie Pracy.Pracowałem tam kilka miesięcy,wynagrodzenie otrzymywałem na czas.Nie dopytywałem się czy jestem zgłoszony w ZUS-ie.Pewnie bym pracował tam do tej pory, gdyby nie wypadek.Potknąłem się i spadłem z ciężarówki na betonową posadzkę.Doznałem złamania nadgarstka lewej ręki z przemieszczeniem,konieczna była operacja,mam poskręcany nadgarstek na metalowych płytkach.W szpitalu okazało się że nie mam ubezpieczenia ze stosunku pracy.Na szczęście było ubezpieczenie z Urzędu Pracy.Po dojściu do siebie,zgłosiłem się do swojego pracodawcy o pomoc ,spotkałem się z odmową.I teraz pytanie z tematu ,jak dochodzić swoich roszczeń ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariusz Opublikowano 15 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2012 Pracował Pan na próbę ,,na czarno'' ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi