Jump to content
Forum Odszkodowania

Wypadek komunikacyjny-poszkodowany

magdalena92
 Share

Recommended Posts

Witam.

3 tygodnie temu miałam wypadek samochodowy. Jestem poszkodowana. W wyniku wypadku doznałam obrażeń wielomiejscowych, stłuczenia prawego nadgarstka, stłuczenia głowy oraz wstrząśnienia mózgu. Natomiast tydzień temu lekarz ortopeda po zleceniu zdjęc RTG stwierdził, że palec wskazujący u prawej ręki, czyli tej stłuczonej jest złamany bez przemieszczenia. Co teraz mogę, co powinnam zrobic aby ubiegac sie o odszkodowanie?

Witam,

Musi się Pani dowiedzieć gdzie jest ubezpieczony sprawca, a następnie dokonać zgłoszenia szkody.

W razie dodatkowych pytań proszę o kontakt - numer w sygnaturce.

Witam. Oczywiście należy się Pani odszkodowanie jak również zwrot kosztów leczenia, kosztów dojazdu do szpitala, leków itd. Dobrze jest zatrzymywać sobie wszelkie rachunki, paragony czy bilety. Również proponuję swoją pomoc jeśli by Pani zdecydowała się zlecić sprawę kancelarii a nie użerać się samodzielnie z ubezpieczycielem, wnioskami i odwołaniami. Czasem błahymi błędami w postępowaniu odszkodowawczym można sobie bardzo zaszkodzić i zamknąć definitywnie drogę do wyegzekwowania pieniążków, które się należą. Chętnie odpowiem na pytania