invek Opublikowano 24 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2012 Witam w lipcu doznałem złamania kości śródstopia V. Zdarzenie miało miejsce na boisku takim niby orliku (zarządzanym przez Gminę). Do PZU złożyłem już wszystkie dokumenty itp. Dodam, że w grudniu roku poprzedniego doznałem pęknięcia tej samej kości gdzie dostałem 400zł (z ubezpieczenia z uczelni). Jeżeli stało mi się to praktycznie drugi raz, na skutek poprzedniego urazu jest szansa, że dostanę większe odszkodowanie niż poprzednio? Pytanie drugie czy jeżeli stało się to na boisku mogą ubiegać o odszkodowanie od Gminy? (Nie była wezwana karetka itp. Mam na to około 6-7 świadków. Po prostu od razu czułem, że to podobny uraz do tego z przed pół roku więc sam skierowałem się do szpitala na odział ratunkowy) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariusz Opublikowano 25 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2012 Aby domagać się odszkodowania od właściciela obiektu należy wykazać jego zaniedbanie.. Poprzedni uraz to jedno a obecny do drugie, także TU nie wypłaci większej kwoty bo niby dlaczego.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
invek Opublikowano 25 Października 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Października 2012 Tylko wcześnie było pęknięcie a teraz jest złamanie w tym samym miejscu. Czyli złamanie powstało możliwe, że przez złe leczenie/zła rehabilitacje etc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi