regres ubezpieczeniowy
Założył eko65, 27 października 2012 · 343 wyświetlenia
Witam,
Jeżeli chodzi o różnice w kwotach, trzeba wyjaśnić sprawę bezpośrednio z TU. Jeżeli ma Pan spełnić roszczenie musi Pan wiedzieć ile i za co płaci. Może być to pomyłka lub uwzględnienie w drugiej z kwot dopłaty do wcześniej wypłaconego odszkodowania (np. na skutek odwołania poszkodowanego).
Co do rat, proszę napisać w tej sprawie do ubezpieczyciela pismo z uzasadnieniem. W większości przypadków idą w tej kwestii na rękę.
eko65 napisał(a):
Witam Panią i dziękuję za odpowiedź. Rzecz w tym, że wysłałem zapytanie do TU o wyjaśnienie mi różnicy w kwotach. Nie dostaję odpowiedzi, a czas nagli. Chcę ubiegać się o rozłożenie należności na raty i teraz nie bardzo wiem na ile mogę upierać się przy uzyskaniu odpowiedzi, skoro zależy mi na pozytywnym załatwieniu prośby. Dostałem jedynie zawiadomienie i wezwanie do zapłaty, żadnej informacji dotyczącej jakie naprawy były wykonywane w uszkodzonym pojeździe i dlaczego inne są kwoty w obu pismach. Czy TU, na moją prośbę, udostępni dokumenty dotyczące likwidacji szkody? Prześle kopie?
Ustawa o działalności ubezpieczeniowej z dnia 22 maja 2003 r. (Dz.U. Nr 124, poz. 1151)
4.[7] Zakład ubezpieczeń ma obowiązek udostępniać osobom, o których mowa w ust. 1, oraz poszkodowanemu lub uprawnionemu, informacje i dokumenty gromadzone w celu ustalenia odpowiedzialności zakładu ubezpieczeń lub wysokości świadczenia. Osoby te mogą żądać pisemnego potwierdzenia przez zakład ubezpieczeń udostępnionych informacji, a także sporządzenia na swój koszt kserokopii dokumentów i potwierdzenia ich zgodności z oryginałem przez zakład ubezpieczeń. Informacje i dokumenty zakład ubezpieczeń ma obowiązek udostępniać osobom, o których mowa w ust. 1, oraz poszkodowanemu lub uprawnionemu, na ich żądanie, w postaci elektronicznej. Sposób udostępniania informacji i dokumentów, zapewniania możliwości pisemnego potwierdzania udostępnianych informacji, a także zapewniania możliwości sporządzania kserokopii dokumentów i potwierdzania ich zgodności z oryginałem nie może wiązać się z wykraczającymi ponad uzasadnioną potrzebę utrudnieniami dla tych osób, zaś koszty sporządzenia kserokopii oraz udostępniania informacji i dokumentów w postaci elektronicznej ponoszone przez te osoby nie mogą odbiegać od przyjętych w obrocie zwykłych kosztów wykonywania tego rodzaju usług.
eko65 napisał(a):
...witam ponownie...w końcu otrzymałem dokumenty w sprawie dotyczącej kosztów jakie mam pokryć, trochę długo to trwało, ale jest.Natomiast w sprawie prośby o rozłożenie płatności na raty zażądano ode mnie zaświadczenia o zarobkach i z urzędu skarbowego o dochodach za rok ubiegły.Chciałbym wiedzieć, czy to normalna procedura, czy mają prawo domagać się takich zaświadczeń...będę wdzięczny za odpowiedź...pozdrawiam...
Skoro Pan prosi o rozłożenie płatności na raty, to znaczy że nie ma Pan możliwości finansowych, a to trzeba sprawdzić stąd żądanie. Nigdzie nie ma obowiązku wydania im tych dokumentów, ale też oni nie mają obowiązku rozkładania Panu na raty.