Globy Opublikowano 28 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2008 Witajcie, miałem stłuczkę (moje auto ubezpieczone w Link4) w okresie rozpoczęcia umowy(Link4 daje 2 tygodnie na opłatę składki od momentu podpisania umowy, było toubezpieczenie przedłużone po poprzednim właścicielu). Zajście miało miejsce w sobotni wieczór, a pieniądze za składkę wpłynęły nakonto Link4 w poniedziałek (wpłaciłem składkę po ostatniej piątkowej sesjibankowej z racji pracy i braku czasu). Link4 zainkasowało składkę i OC na mojeauto, ale odmówiło wypłaty odszkodowania poszkodowanemu z mojego OC - naprawiłon auto ze swojego AC w PZU - na podstawie spóźnionej wpłaty. Teraz PZU ściga mnie o należności. Bardzo proszę o pomoc, jak zamknąć tęsprawę. Konsultowałem się z Rzecznikiem Ubezpieczonych i dowiedziałem się, żeLink4 nie ma takiego prawa, ponieważ OC musi być ciągłe i obowiązuje odpoczątku umowy bez względu na udogodnienia wpłaty ubezpieczyciela. Jakiesankcje mogą grozić mi ze strony PZU w razie niepowodzenia (jakieś przykłady zżycia wzięte)? Pomóżcie, pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebastian Opublikowano 29 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2008 link4 niesłusznie oddaliło roszczenie z OC, powinieneś ich naciskać.Składka w końcu wpłynęła w terminie, tak? więc umowa trwała, oddalenie jest bezpodstawne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi