olala Opublikowano 7 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2012 Witam! 12 października wywróciłam się biegnąc w koturnach po krzywym chodniku. Bardzo bolała mnie prawa kostka, niemalże natychmiast spuchnęła mi do wielkości piłeczki ping-pongowej. Na następny dzień pojechałam do lekarza, który zrobił mi prześwietlenie i stwiedził, że nie ma złamania a naderwane/zerwane więzadła. Włożyli mi nogę w szynę na 10 dni. Po 10 dniach poszłam na kontrolę i jako, że kostka dalej była spuchnięta i był okropny siny wewnętrzny wylew na pół stopy pani Doktor w poradni chirurgicznej wsadziła mi stopę znów w szynę gipsową na 7 dni. Po tych siedmiu dniach historia się powtórzyła i dopiero dzisiaj, po 24 dniach męczarni, niechodzenia do szkoły lekarz zdjął mi szynę gipsową i zalecił stabilizator na miesiąc. Za dwa tygodnie mam się zgłosić na kontrolę. Oczywiście fizjoterapia w międzyczasie. Tymczasem wróciłam do domu i nawet po wchodzeniu na 3 piętro do domu doszłam nie o kulach, lecz o własnych siłach na palcach u tej stopy. I chodząc 'na palcach' praktycznie nie odczuwam bólu, gorzej z piętą, która mrowi mi w czasie prób stąpania po niej i boli mnie. Ma mnie to niepokoić? Lekarz nic nie mówił na temat obciążania stopy, w stabilizatorze mam zamiar 'normalnie' funkcjonować, chodzić do szkoły etc. Druga kwestia to odszkodowanie. Dostanę oczywiście z ubezpieczenia ale czy mogłabym się ubiegać o oddzielne od.. no właśnie tutaj nie wiem od 'kogo', jeśli chodzi o krzywo porozsadzane płytki chodnikowe, przez które się wywróciłam. Jest sens zaczynaj zabawę z tym chodnikiem? Nie zależy mi na tym nie wiadomo jak, pytam w sumie z ciekawości! Dziękuję z góry za odpowiedź!Ola. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dao Opublikowano 29 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2012 Odnośnie odszkodowania to od instytucji, do której należy ten krzywy chodnik. Z przyjemnością odpowiem na pytania jak należy uzyskać te drugie odszkodowanie, są to proste aczkolwiek skomplikowane procedury... zapraszam na gg 45760066 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi