athcx Opublikowano 8 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2012 Witam wszystkich, mam pytanie dot. zdarzenia jakie miałem w sierpniu bieżącego roku, jadąc motocyklem uderzyłem w poprzedzający samochód który gwałtownie zaczął hamować na widok chowających się miedzy zaparkowanymi pojazdami policjantów z radarem, nie było szans na wyhamowanie ( to 2 koła nie cztery, byłem jak by nie było sprawcą kolizji to ja najechałem na tył) lekkie uderzenie w poprzedzający samochód i ślizg po asfalcie. W wyniku upadku doznałem licznych rozległych ran głownie na lewym przedramieniu, ramieniu i barku, gdzie skóry nie było ale także na prawym barku i łokciu oraz lewej nodze lecz tu już nie tak rozległe. Oczywiście na tych wszystkich miejscach pozostały blizny. Zgłosiłem szkodę na początek z NNW motocykla przyznano mi jedynie 7 procent uszczerbku kwota około 940zł (NNW na 13 tys.) już wypłacono szkodę w rozmowie z likwidującą szkodę dowiedziałem się, że obecnie PZU nie wzywa na komisje a ja chciałem na takową się udać, prowadząca jednak nie chciała mi powiedzieć czy mogę się starać o komisję zbywając mnie. Uważam, że należy mi się większy procent za takie obrażenia, otrzymałem kopie orzeczenia lekarskiego może ktoś zerknie i zweryfikuje ewentualnie mogę załączyć fotki z obrażeń ale wolał bym wysłać je na pw nie wygląda to za pięknie. Jak by ktoś był tak miły i zerknął na moją dokumentację.Aha będę również zgłaszał w związku z tym zdarzeniem szkodę w zakładzie pracy gdzie mam grupowe ubezpieczenie na już o wiele poważniejszą kwotę niż ta z NNW motocykla ( oba ubezpieczenia są zawarte w PZU) Pozdrawiam Andrzej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
retsoop Opublikowano 8 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2012 A dlaczego nie chcesz zgłośić z OC motocykla? To dużo większe pieniądze i dodatkowo wracaja za zniszczone ubrania itp.Co do NNW zawsze możesz napisać odwołanie, to nic nie kosztuje:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
athcx Opublikowano 9 Listopada 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2012 Chyba nie mogą rościć sobie praw do odszkodowania z OC motocykla gdyż to ja byłem sprawcą kierując właśnie tym motorem, rozumiem jak sprawcą był by inny kierujący i z jego OC hmmm ... czy jednak czegoś nie wiem w kwestii OC? Będę pisał odwołanie jak by ktoś miał linki czy w swoim archiwum do, że tak powiem wzorów takowego i chciał się podzielić był bym wdzięczny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KP Opublikowano 9 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2012 retsoop wrote:A dlaczego nie chcesz zgłośić z OC motocykla? To dużo większe pieniądze i dodatkowo wracaja za zniszczone ubrania itp.Co do NNW zawsze możesz napisać odwołanie, to nic nie kosztuje:)OC pojazdu nie chroni sprawcy szkody - kierowcy pojazdu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
athcx Opublikowano 12 Listopada 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2012 Witam z NNW motocykla przyznano mi 7% uszczerbku na zdrowiu natomiast z grupowego ubezpieczenia za ten sam w/w nieszczęśliwy wypadek lekarz orzecznik przyznał mi 1% uszczerbku na zdrowiu czyżby PZU (zarówno NNW motocykla jak i grupowe ubezpieczenie jest w PZU) korzystali z jakiś innych tablic norm procentowych ?Oczywiście piesze odwołanie Proszę jeszcze o informację, czy w takim przypadku jak wyżej tzn. dwa razy pzu zwracało się o ocenę do lekarzy orzeczników w przypadku dwóch ubezpieczeń w tej firmie NNW i grupowym to czy nie powinni się opierać na orzczeniu gdzie przyznano mi 7% uszczerbku a nie 1% pytałem prowadzącej likwidacji szkodę i ta poinformowała mnie, że tabela ocen w obu przypadkach jest taka sama. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
athcx Opublikowano 25 Listopada 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2012 witam po napisaniu odwołania od orzeczenia lekarskiego przyznającego mi 1% uszczerbku z grupowego ubezpieczenia dostaje dnia 13.11.2012r. wiadomość z PZU:Szanowny Panie, odpowiadając na Pana wniosek informuję, że nie zaznaczono na Pana wniosku, że jednocześnie złożono dokumenty w PZU SA. Wobec tego nie było informacji, że jednocześnie dokonano orzeczenia w PZU Życie i PZU SA - w związku z powyższym wypłacimy różnicę w procentach.Z poważaniem, PZU S. A.Czyli mieli mi wypłacić pieniążki czekam i czekam a że brak pieniążków ponownie wysyłam wiadomość do PZU kiedy ten przelew i o to co dostaje za informację: Szanowny Paniez uwagi na zakwestionowanie różnicy w przyznanych % przez Kierownika /zgodnie z procedurą/ sprawa oczekuje na opinie Zespołu konsultantów Medycznych.Za wydłużenie sprawy przepraszamy. Tak właśnie postępuje PZU bardzo proszę o pomoc co dalej z takimi zagrywkami PZU począć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi