Szkoda zgłoszona i juz zaczynają się schody...

Założył ciasteczko-cynamonowe, 15 listopada 2012 · 293 wyświetlenia

ciasteczko-cynamonowe

Szkoda zgłoszona została przez internet - wszelkie dok.przesłane. Kilka dni temu dostałam maila z numerem sprawy, dołaczone też były dok. ktore przesłałam, więc upewniło mnie to, ze wszystko do nich doszło...

A dziś kolejny mail:

Szanowna Pani

W nawiazaniu do zgłoszonych roszczen, Centrum Likwidacji Szkód Osobowych i Zagranicznych TUiR WARTA

S.A. informuje, ze zgodnie z art. 16 ust. 1 ustawy z dnia 22 maja 2003 r. o działalnosci ubezpieczeniowej (t.j.

Dz. U. z 2010 r. Nr 11, poz. 66 ze zm.) , w celu ustalenia zasadnosci roszczenia oraz wysokosci naleznego

odszkodowania konieczne jest uzupełnienie akt szkody o nastepujace dokumenty:

- kopia dowodu osobistego zgłaszajacego roszczenie,

- notatka policyjna z miejsca zdarzenia (jezeli poszkodowany taka posiada),

- wszelkie dokumenty potwierdzajace okolicznosci zdarzenia, ewentualne oswiadczenia swiadków,

- dokumentacje medyczna z kontynuacji leczenia wraz z wynikami badan (ksero kartoteki lekarskiej), informacje

o zakonczonym leczeniu (jesli leczenie nie zostało jeszcze zakonczone, prosimy o przesłanie dokumentacji

medycznej z przebiegu dotychczasowego leczenia - do chwili obecnej)

- sprecyzowanie zgłoszonych roszczen,

- pisemne oswiadczenie czy dokonano zgłaszenia roszczen w ramach umowy OC pojazdu mechanicznego w

innym towarzystwie ubezpieczen / czy beda zgłaszane roszczenia w przyszłosci

Prosimy o odesłanie tych dokumentów, które nie zostały dołaczone do zgłoszenia szkody wraz z wypełnionym i

podpisanym oryginałem formularza zgłoszenia szkody na adres jednostki podany powyzej.

-Skan dowodu został wysłany.

-Co do notki policyjnej wiem od policjanta który się sprawą zajmuje ,ze to obowiązek TU zwrócić się do nich o taka notkę i abym nie dała się wrobić i sama załatwiała to, bo nie jestem w stanie po wypadku.

-DOk. potwierdzające okol. zdarzenia - hmmmm...to chyba też od policji się dowiedzą, bo ja nie będę szukać sobie świadków teraz, a sprawa jest jasna dla policji i zeznania świadków mają - całkowita wina kierowcy!!!

-co do dok. medycznej - dostali skan karty infor. ze szpitala - sa tam infor, o wszystkich urazach, przeprowadzonych badaniach, operacji, przypisanych lekach. Dostali też skan karty z polikliniki, gdzie byłam na zdjęciu szwów.

-nie wiem co znaczy - sprecyzowanie zgłoszonych roszczeń???

Oczywiście dostali też szczegółowy opis zdarzenia i poniesionych strat!

No i wynika z tego , ze trzeba to wysłać pocztą ponownie...paranoja...

Nie ma to jak przedłużanie sprawy...

Poradźcie jak to ogarnąć...

Marcin

Czy sprecyzowałaś kwotę roszczenia? Musisz podać konkretną kwotę, o którą występujesz. Jeśli Warta przedstawi swoją propozycję, to na pewno będzie to mocno zaniżona kwota.

Notatkę można uzyskać zwracając się pisemnie do komendy.

Marcin

drbcentrumodszkodowan napisał(a):

Pomożemy.

Drb Centrum Odszkodowań z siedzibą w Legnicy

500 110 797 - proszę o kontakt.

Z poważaniem
senny-szuwar71

A to już można się tak bezczelnie reklamować???