loginek Opublikowano 29 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2008 Witam Niespełna miesiąc temu miałem stłuczke z samochodem zarejestrowanym w anglii, jego wina. Na miejsce przyjechała policja ponieważ sprawca nie posiadał przy sobie żadnych dokumentów, nawet z ubezpieczenia, przez co policja scholowała na parking jego samochód. Po paru dniach otrzymałem od policji notatke ze zdarzenia oraz ksero jego polisy. Szkode zgłosiłem w polskiej ubezpieczalni, która obsługuje akurat tą firmę na terenie Polski, oczywiście wyliczyli mi szkode całkowitą, ale co najważniejsze otrzymałem informację, że dopóki tamta ubezpieczenialnia nie potwierdzi ważności polisy wypłata odszkodowania jest wstrzymana. Nie mineło jeszcze 30dni od daty zgłoszenia szkody, ale obawiam się, że wypłata będzie przeciągana przez ubezpieczyciela jak powyżej, czy mają do tego prawo? czy muszą dotrzymać ustawowych 30dni z wypłatą, w końcu ksero polisy otrzymałem od policji, więc musieli ją jakoś sprawdzić inaczej jak sprawca odebrałby samochód z parkingu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebastian Opublikowano 29 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2008 jego znaczy samochodu czy kierowcy?zrobiłeś błąd zgłaszając się do polskiego ubezpieczyciela, a szkodę osobową zgłosiłeś? mogłeś to zrobić w anglii przez prawnika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
loginek Opublikowano 29 Stycznia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2008 sebastian wrote:jego znaczy samochodu czy kierowcy?tzn. odnośnie?sebastian wrote:zrobiłeś błąd zgłaszając się do polskiego ubezpieczyciela, a szkodę osobową zgłosiłeś? mogłeś to zrobić w anglii przez prawnika.mądry Polak po szkodzie co masz na myśli, "szkoda osobowa"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebastian Opublikowano 29 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2008 obrażenia fizyczne"anglii, jego wina" - "jego znaczy samochodu czy kierowcy?", ale wiem to było pytanie retoryczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
loginek Opublikowano 29 Stycznia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2008 taki skrót myślowy odnośnie sprawcy z obrażeń fizycznych małe rozcięcie, ale równie dobrze mogłem się zaciąć przy goleniu. Pytanie czy ubezpieczalnia może opóźniać mi wypłate odszkodowania z powodu braku potwierdzenia ważności polisy w angielskim towarzystwie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi