tomasz7904 Opublikowano 16 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2012 Witam serdecznie ,chciałbym się dowiedzieć czy jak miałem zawał serca w pracy czy należy mi się jakieś odszkodowanie z zus ,bo z tego co słyszałem to zawal serca jest wypadkiem losowym ,tak bynajmniej twierdzi mój pracodawca i się nie należy i stąd moje pytanie do was ,proszę o odp , pozdrawiam . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
assistance Opublikowano 16 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2012 Witam, Zgodnie z art. 3 ust. 1 ustawy o ubezpieczeniu społecznym z tytułu wypadków przy pracy i chorób zawodowych za wypadek przy pracy uważa się nagłe zdarzenie wywołane przyczyną zewnętrzną powodujące uraz lub śmierć, które nastąpiło w związku z pracą. Aby uznać zawał serca za wypadek w czasie pracy, trzeba wykazać, iż jego przyczyny nie tkwią wyłącznie w organizmie poszkodowanego. Mowa tu o takich czynnikach zewnętrznych jak np. nadmierny wysiłek w czasie pracy, wydłużony czas pracy w okresie poprzedzającym zawał, mobbing, itp. Tego typu sprawy nie należą do łatwych ale o ile mamy do czynienia z przesłankami wskazanymi wyżej, jest szansa na uzyskanie świadczenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasz7904 Opublikowano 16 Listopada 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2012 Dziękuję za informację . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi