JarasWypadek Opublikowano 18 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2012 Witam. Miałem z 3 tyfodnie temu wypadek samochodowy. Znaczy się stanałem przed pasami, a pewein Pan wjechał mi w tył auta. Obeszło się bez policji, przyznał się do wiony, i spisaliśmy wszystko z jego OC. Stało się to w piątek i nic mnie nie bolało. Niestety w niedziele zaczęła mnie starsznie boleć szyja, pojechałem do lekarza rodzinnego i odrazu wysłał mnie do poradni chirurgicznej. Zrobili mi zdjęcie RTG lecz niby nic nie pokazało, czyli z kośćmi wszystko wporzadku, chirurg zapisał mi kołnierz, maść i miałem się wstawić na kontrolę po 2 tyg, pojechałem nietety ból nie ustał, i chirurg wysłał mnie ponownie na zdjęcie RTG. stwierdził, że "nic tam nie widzi i nic mi się nie przestawiło " . powiedział, że mam kupić leki przeciwbólowe i nosić kołnierz następne 2 tygodnie i znowu na kontrole.. teraz mam 28.. Warto wgl jechać ? bo pojade i co ? i znowu będzie to samo.. Warto w oólge starać się o te odszkodowanie ? Dodam również, że jeszcze się uczę. i to było w drodze do szkoły.. i jakbym miał dostać to ile tak mniej więcej ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kancelariaa Opublikowano 18 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2012 Witam Jest typowe uszkodzenie ciała po wjechaniu w tył przez inny pojazd. Warto jechać na kontrolę i zbierać wszelką dokumentację medyczną i faktury za zaopatrzenie medyczne. Chirurg lub inny lekarz powinni dać skierowanie na rehabilitację - daje najlepsze efekty. Kwota, oczywiście w przybliżeniu - nie wiemy jaki będzie uznany uszczerbek na zdrowiu - na drodze polubownej 2 - 5 tys. Sądowej do 15tys. Może to być mniej, może więcej.W razie potrzeby zapraszam do bezpłatnych konsultacji z naszą kancelarią. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JarasWypadek Opublikowano 18 Listopada 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2012 czyli chirurg powinien mnie wysłac na rehabilitację tak ? bo teraz bede miał drugą kontrolę.. to ile jeszcze razy pojade na tą kontrole ? .. przecież jade tam i jak zawsze zdjęcie i nic nie widzi tam.. jak przecież boli.. a jesli nie da skierowania na rehabilitacje ? to znaczy, że nie dostane już odszkodoawania ? i jeszcze jedno pytanie ? dostane odszkodowanie osobno ze szkolengo i osobno z ubezpieczali tego Pana który mi wjechał w auto ( PZU ) ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kancelariaa Opublikowano 18 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2012 ile razy na kontrolę to określi lekarz. Nie ma znaczenia, czy dostanie Pan skierowanie na rehabilitację, odszkodowanie się należy. Osobno można wystąpić o odszkodowanie ze szkolnego ubezpieczenia i osobno z OC sprawcy. Te kwoty nie sumują się. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JarasWypadek Opublikowano 19 Listopada 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2012 ale ze szkolnego to mi kolega mówił, że to " grosze " są prawda ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin1661348262 Opublikowano 23 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2012 W porównaniu z zadośćuczynieniem to grosze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi