Skocz do zawartości
Forum Odszkodowania

obrażenia po wypadku samochodowym- odszkodowanie?

andrzejklamkowski
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

witam. Miałem wypadek drogowy nie z mojej winy. W wypadku doznałem skręcennie kręgosłupa szyjnego (2,5miesiaca leczenia, kołnież itp). Złamanie kości łódeczkowatej lewej reki (jestem praworęczny). Nosiłem gips na ręce 2 miesiące i ręka sie nie zrosła. Więc musiałem sie poddac operacji zespolenia kości śróbą. potem usztywnienie nosiłem przez około 3,5 miesiąca. Przez cały ten czas byłem na zwolnieniu l4 - łącznie ok 5 miesięcy. Leczylem sie również psychiatrycznie w wyniku nerwicy która wystąpiła u mnie po wypadku (ok 4 miesiące). Mam pytanie a zarazem prośbę: Proszę mi powiedzieć na jakie moge liczyć odszkodowanie+ zadośćuczynienie z OC sprawcy. Bardzo proszę i dziękuję za udzieloną poradę. Pozdrawiam

Jak widzę doznał Pan po wypadku dużego uszczerbku na zdrowiu, jednak do prawidłowej analizy sprawy pod względem uszczerbku i kwoty roszczenia potrzebna jest pełna dokumentacja medyczna w tym :

karta informacyjna ze szpitala oraz historia choroby ze wszystkich placówek medycznych, gdzie Pan się leczył od dnia wypadku do chwili obecnej. Zapewniam Pana, że bez tej dokumentacji nie ma możliwości ustalenia żadnej kwoty roszczenia, jeżeli ktoś twierdzi inaczej to jest w błędzie i na pewno nie jest profesjonalny, gdyż z "nieba" nie można od tak sobie ustalić kwoty roszczenia, chyba, że się jest "wróżką" - nie życzyłbym nikomu takiego doradcy. Każda sprawa musi być rozpatrzona indywidualnie. Zaznaczam, że jesteśmy najbardziej profesjonalną Firmą na rynku polskim, która oprócz zatrudnionych lekarzy biegłych sądowych odpowiedzialnych za prawidłowe ustalenie uszczerbku na zdrowiu, mamy również najlepszych prawników, którzy odzyskują w naszych sądach bardzo wysokie i najwyższe kwoty odszkodowań.

Z wyrazami szacunku

Witam, uczestniczyłam w wypadku samochodowym, byłam poszkodowaną. Po wypadku posiadałam pełno siniaków na całym ciele, miałam złamaną rękę i w dodatku poparzoną od poduszki, przez co blizny mam do dzisiaj ( minęły już 3 miesiące od wypadku). Firma ubezpieczeniowa wypłaciła mi już śmieszne pieniądze z OC sprawcy... i na dodatek zabrała 50 % wartości przyznanej kwoty odszkodowania, gdyż nie miałam zapiętych pasów. Wiem, że pasy się zapina. Mam nauczkę na przyszłość. Choć nie wiem czy ten brak zapiętych pasów z drugiej strony nie uratował mnie. Czy TU miało prawo aż tyle % zabrać??