alicja_sac Opublikowano 26 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2012 Witam,Wczoraj wieczorem zostałam potrącona jadąc rowerem na drodze rowerowej podczas przejeżdżania na zielonym świetle. Podczas wypadku samochód wciągnął rower pod koła i częściowo mnie też. Rower został poważnie uszkodzony, ja mam nadzieję mniej (dziś robię badania lekarskie - wczoraj dobrze się czułam, ale mój stan się pogorszył ). Spisałyśmy protokół zgodnie z tym co przekazała nam policja. Nie wzywałam karetki, ponieważ dobrze się czułam i mogłam normalnie wstać i chodzić. Kierowca na protokole zapisał przyznanie się do pełnej odpowiedzialności (winy) za wypadek. Mam pytanie dotyczące pokrycia strat uszkodzonego roweru (niestety był on dość kosztowny). Czy to ja zwracam się do ubezpieczyciela kierowcy o zwrot kosztów naprawy? czy sprawę załatwia kierowca? (co prawda Pani, która kierowała samochodem ma sprawdzić wszystkie szczegóły na temat ubezpieczenia, ale wolę się upewnić). Proszę o szybką odpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spy Opublikowano 26 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2012 Ty musisz zwrócić się do jego ubezpieczyciela z jego nr polisy, przygotuj wszystkie paragony, również koszty leczenia pokrywa jego ubezpieczyciel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin1661348262 Opublikowano 26 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2012 Ubezpieczyciel pokrywa nie tylko "koszty". Jest zobowiązany również do wypłaty zadośćuczynienia za uszczerbek na zdrowiu, przeżyty stres i inne następstwa zdarzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi