Skocz do zawartości
Forum Odszkodowania

MTU wizyta likwidatora

gregu
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Chciałem zapytać, czy czymś normalnym jest wizyta pracownika ubezpieczyciela sprawcy wypadku w przypadku szkody osobowej?

W przypadku szkody rzeczowej, jest to oczywiste: musi sporządzić dokumentację fotograficzną uszkodzonego pojazdu itd, ale w przypadku szkody osobowej?

Do zgłoszonej szkody osobowej została dołączona pełna dokumentacja medyczna, więc czego może taka osoba szukać u mnie w domu?

Z pewnością nie był to lekarz orzecznik, tylko zwykły pracownik MTU, który przeprowadził prawie 2-godzinny wywiad.

Wypytywał o chyba wszystkie kwestie, np: jakie zarobki miałem w ubiegłym roku, w tym stypendia, zasiłki itp.; jak układają mi się relacje z rodziną, znajomymi przed i po wypadku; jakie leki przyjmuję, ile godzin dziennie potrzebuję opieki innych, jakie dolegliwości odczuwam obecnie (prawie 3 miesiące po dosyć ciężkim wypadku), z czego się utrzymuję i wiele innych pytań, które w pewnym momencie zaczęły mnie męczyć. W sumie ok 10 stron kwestionariusza..

Do tego porobił zdjęcia mojego pokoju, wszelkich przeszkód, które mogą mi utrudniać poruszanie (progi, schody).

Dziwne, bo nawet mój pełnomocnik nigdy się z czymś takim nie spotkał.

I dlatego zapytałem Państwa o co tu może chodzić, pracownik raczej był tajemniczy i zasłaniał się procedurami.