gregu Opublikowano 26 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2012 Chciałem zapytać, czy czymś normalnym jest wizyta pracownika ubezpieczyciela sprawcy wypadku w przypadku szkody osobowej?W przypadku szkody rzeczowej, jest to oczywiste: musi sporządzić dokumentację fotograficzną uszkodzonego pojazdu itd, ale w przypadku szkody osobowej?Do zgłoszonej szkody osobowej została dołączona pełna dokumentacja medyczna, więc czego może taka osoba szukać u mnie w domu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paruslex Opublikowano 26 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2012 Nie znam podobnych przypadków, można założyć,że w przypadku bardzo ciężkiego stanu poszkodowanego TU wysalało lekarza orzecznika do poszkodowanego, choć wydaje mi się to mało prawdopodobne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gregu Opublikowano 27 Listopada 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2012 Z pewnością nie był to lekarz orzecznik, tylko zwykły pracownik MTU, który przeprowadził prawie 2-godzinny wywiad.Wypytywał o chyba wszystkie kwestie, np: jakie zarobki miałem w ubiegłym roku, w tym stypendia, zasiłki itp.; jak układają mi się relacje z rodziną, znajomymi przed i po wypadku; jakie leki przyjmuję, ile godzin dziennie potrzebuję opieki innych, jakie dolegliwości odczuwam obecnie (prawie 3 miesiące po dosyć ciężkim wypadku), z czego się utrzymuję i wiele innych pytań, które w pewnym momencie zaczęły mnie męczyć. W sumie ok 10 stron kwestionariusza..Do tego porobił zdjęcia mojego pokoju, wszelkich przeszkód, które mogą mi utrudniać poruszanie (progi, schody).Dziwne, bo nawet mój pełnomocnik nigdy się z czymś takim nie spotkał.I dlatego zapytałem Państwa o co tu może chodzić, pracownik raczej był tajemniczy i zasłaniał się procedurami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi