Skocz do zawartości
Forum Odszkodowania

Odmowa odszkodowania przez PZU

Ireneusz
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Dnia 18.08.2012 schodząc po schodach doznałem urazu stopy.Dnia 19.08.2012 udałem sie do poradni chirurgicznej , gdzie lekarz stwierdził skręcenie z naderwaniem stawu skokowego nogi prawej.Założono mi gips na 15 dni. Po sciągnięciu gipsu noga nadal była spuchnięta i miała ograniczoną ruchomość. Absencja chorobowa trwała do 15.10.2012 w tym czasie odbyłem rehabilitacje. Po zakończonym leczeniu złożyłem wniosek wraz z dokumentacją do ubezpieczyciela. Zaproponowano mi 2,5% uszczerbku na zdrowiu tj.1750 zł. Odmówiłem i skierowano mnie na komisje lekarską.Dnia 13.11.2012 lekarz orzecznik nawet nie spojrzał w dokumentacje medyczną, którą miałem ze sobą.Badanie polegało na spojrzeniu na stopę z odległości ok. 3 metrów i wychyleniu stopy na palce i pięte.Wizyta trwała góra dwie minuty . Dnia 28.11.2012 zadzwoniłem do PZU i dowiedziałem się , że lekarz nie stwierdził żadnego uszczerbku na zdrowiu . Otrzymałem decyzję odmowna w sprawie odszkodowania . Co w tej sytuacji moge zrobić , bardzo prosze o rade.

• 2 miesiące temu...
Witam,mam pytanie,mianowicie mąż miał złamanie obie kości piętowe, złożyliśmy wszystkie niezbędne dokumenty-historia choroby,zakończenie leczenia w Pzu ( ubezpieczenie prywatne p-plus, wypadek miał miejsce za granicą), leczenie w pl i za granicą. W piatek zadzwoniła pani z PZU,że proponują 6 % uszczerbku za nogę po 360 zł,czyli w sumie 12 %- 4320 zł za obie, mąz przez telefon powiedział,że nie zgadza się z tym,i że chce stanąć przed komisją lekarską,pani poinformowała,że nie powiedziane,że dostanie więcej,mimo tego mąż dalej obstawał przy swoim ( wg kwota jest zaniżona), 6tyg w gipsie obie nogi, do tej pory problem z chodzeniem i ból. Dziś mimo,tego że nie zgodziliśmy się z tym,kwota 4320 zł wpłynęła na konto,żadnej decyzji nie ma,dzwoniąc do Pzu dowiedzieliśmy się,że lekarz orzecznik tak orzekł, a nie widział ani zdjęc rtg, bo one nie były składane z dokumentami.Proszę o poradę co teraz? czekać jak przyjdzie decyzja i wtedy pisać odwołanie? co ma zawierać takie odwołanie?pozdrawiam