Skocz do zawartości
Forum Odszkodowania

porażenie prądem w pracy

boob
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

witam.ok 2 mies. temu miałem wypadek w pracy.poraził mnie prąd z linii średniego napięcia.doznałem licznych poparzeń 2 i 3 stopnia oraz uszkodzenia rzepki w kolanie.po prostu prąd ją wypalił.w szpitalu przeszedłem 2 operacje i przeszczepy skóry.zostal sporządzony protokól bhp i pracodawca złożył papiery do ZUS-u.pewnie dostanę jakąś rentę i odszkodowanie z ZUS.mam pytanie ,czy mogę się ubiegać o odszkodowanie od elektrowni za niewłaściwe oznaczenie linii śr.napięcia?po prostu na tej budowie gdzie pracowałem przy podnoszeniu płyty warstwowej o długości 11m plyta przechodziła pod liniami śr.napięcia,wytworzył się luk elektryczny no a ja niestety byłem na końcu tego ogniwa,trzymalem płytę na dole no i mnie poraziło.dodam że ta plyta jest metalowa i dlatego poszedł prąd.kilka dni wcześniej postawiono tam slupy i puszczono przewody dalej,ale nie było żadnych oznaczeń na jakiej wysokości znajdują się przewody.

• 4 tygodnie później...

Jeśli z dokumentach wynika, że wina wypadku leży na tej elektrowni, a Pan jest ofiarą tej pomyłki - tak. W takim wypadku należy się nie tylko odszkodowanie ale i zadośćuczynienie. Z przyjemnością udzielę odpowiedzi na Pana pytania,

Jeśli Pan napisze jakie urazy Pan dostał, to będę w stanie ocenić wartość odszkodowania.