boob Opublikowano 1 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2012 witam.ok 2 mies. temu miałem wypadek w pracy.poraził mnie prąd z linii średniego napięcia.doznałem licznych poparzeń 2 i 3 stopnia oraz uszkodzenia rzepki w kolanie.po prostu prąd ją wypalił.w szpitalu przeszedłem 2 operacje i przeszczepy skóry.zostal sporządzony protokól bhp i pracodawca złożył papiery do ZUS-u.pewnie dostanę jakąś rentę i odszkodowanie z ZUS.mam pytanie ,czy mogę się ubiegać o odszkodowanie od elektrowni za niewłaściwe oznaczenie linii śr.napięcia?po prostu na tej budowie gdzie pracowałem przy podnoszeniu płyty warstwowej o długości 11m plyta przechodziła pod liniami śr.napięcia,wytworzył się luk elektryczny no a ja niestety byłem na końcu tego ogniwa,trzymalem płytę na dole no i mnie poraziło.dodam że ta plyta jest metalowa i dlatego poszedł prąd.kilka dni wcześniej postawiono tam slupy i puszczono przewody dalej,ale nie było żadnych oznaczeń na jakiej wysokości znajdują się przewody. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dao Opublikowano 29 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2012 Jeśli z dokumentach wynika, że wina wypadku leży na tej elektrowni, a Pan jest ofiarą tej pomyłki - tak. W takim wypadku należy się nie tylko odszkodowanie ale i zadośćuczynienie. Z przyjemnością udzielę odpowiedzi na Pana pytania,Jeśli Pan napisze jakie urazy Pan dostał, to będę w stanie ocenić wartość odszkodowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi