malakka Opublikowano 6 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2012 Witam,W lipcu tego roku jadąc rowerem (na ścieżce rowerowej, na zielonym świetle) zostałam potrącona przez kierowcę samochodu osobowego. W wyniku wypadku, doznałam nieznacznych obrażeń (potłuczenia, podrapania), rower został zmiażdżony. Sprawca wypadku jechał bez dokumentów, twierdził, że się zagapił bo miał dużo problemów...Chciałam wezwać policję, niestety tego nie zrobiłam, czego ciągle żałuję. Sprawca narzekał, że ma rozrusznik i poważne problemy ze zdrowiem, wiec zdecydowałam się na podpisanie oświadczenia o spowodowaniu wypadku. W oświadczeniu opisałam bardzo szczegółowo całe zdarzenie, łącznie z wyznaczeniem terminu zapłaty za zniszczenie roweru oraz ze wszystkimi danymi. Data została ustalona na połowę września (sprawca twierdził, że nie ma teraz pieniędzy). Od września systematycznie próbuję ściągnąć od niego pieniądze, w odpowiedzi, słyszę ciągle, że za tydzień, za dwa tygodnie, za miesiąc itd.Byłabym wdzieczna za poradę, czy i ew. co mogę zrobić w tej sytuacji.Pozdrawiam,Olga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kancelariabugaj Opublikowano 6 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2012 Witam Można spróbować zgłosić roszczenie do jego ubezpieczyciela OC na podstawie tego oświadczenia. Ewentualnie od razu lub po tej próbie, gdyby była nieudana pozostaje droga sądowa. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi