hajti141 Opublikowano 10 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2012 Witam w 2005 roku razem z mężem mieliśmy wypadek autem kupionym w komisie auto było sprowadzone z Niemiec i jeszcze nie zarejestrowane w Polsce, miało 30 dniowe (czerwone) tablice rejestracyjne . Sprawcą wypadku był mąż jak sąd stwierdził nie dostosował prędkości do warunków jazdy i przez to dachowaliśmy , po czym auto oddaliśmy do kasacji wraz z dokumentacją niemiecką auta . W wypadku doznałam urazu złamania kości udowej noga jest 3cm krótsza i poskręcana na śruby . Dowiedziałam się że mogę starać się o odszkodowanie . Problem polega na ty że posiadamy tylko nr rej pojazdu , byłam też na policji w celu odszukania notatek jaka to była polisa i powiedzieli mi że nie mają takich info. w aktach . W jaki sposób mogę odnaleść ubezpieczalnie w którym było ubezpieczone auto ???Prosze o pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hajti141 Opublikowano 12 Grudnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2012 Auto posiadało tymczasowe czerwone tablice(ważne 30 dni) wykupione przez właściciela komisu w Hamburgu aby móc przyjechać do Polski na kołach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hajti141 Opublikowano 14 Grudnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2012 wyrok sądu był mąż dostał 1000zł grzywny ale kiedy byłam na komendzie która prowadziła sprawę z prośbą o odnalezienie dokumentów to owszem policja posiadała dane dotyczące dnia,godziny miejsca zdarzenia oraz nr rejestracyjny auta ale ku mojemu wielkiemu zdziwieniu powiedziano mi że na temat ubezpieczenia nie ma nic ponieważ wg prawa jeżeli wypadkowi uległo auto z Niemiec nie ma obowiązku sprawdzania oc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hajti141 Opublikowano 17 Grudnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2012 no właśnie to było dawno temu i niema zadnych informacji i nie wiem jak mam znaleźć tą ubezpieczalnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi