robroy1974 Posted December 19, 2012 Share Posted December 19, 2012 witam pracuje w firmie przez agencje od 3lat,kontakt odnawiany co 6mies.Dzis rano mialem wypadek,poslizgnolem sie w trakcie oczyszczenia przeplywu wody z malarni w firmowej oczyszczalni mozna powiedziec sciekow farby upadlem i wpadajac do zbiornika z woda i chemikaliami calym impetem udezylem w metalowa krawedz zbiornika,wypadek zgloszony w pracy wypelniony raport,pracownik firmy odwiozl mnie na pogotowie,po ogolnych ogledzinach badaniu tetna cisnienia i osluchaniu klatki piersiowej dostalem srodki przeciwbolowe i powiedziano ze w tego typu urazach nie robia przeswietlen bo czy zebro zlamane czy nie procedura jest taka sama,mam sobie zrobic wolne dzis brac tabletki i siedziec w domu w razie pogorszenia powrot na pogotowie.wrocilem do firmy informujac menagera i agencje ze mam jechac do domu.mam dzwonic po poludniu czy przyjde jutro do pracy czy nie,nie oczywiscie w trosce o moje zdrowie tyklo musza zorganizowac zastepstwo,stluczone moze pekniete zebro(a) zdarta skora na rece i boku,przecieta skora dloni.Pytanie moje co powinienem dalej z tym zrobic?Czy agencja powinna zaplacic mi za reszte dnia? Czy lepiej pozostac na wolnym do konca tygodnia,jakie sa szanse otrzymania wynagrodzenia lub odszkodowania za chorobowe.w umowie z agencja nie placa nqm chorobowego.Pozdr Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts