Witam!Kilka miesięcy temu mój syn jadąc rowerem wpadł pod prawidłowo jadący pojazd uszkadzając przy tym jego maskę,zderzak oraz szybę.Sąd rodzinny umorzył sprawę ze względu na dobro dziecka.W miedzyczasie otrzymałem od ubezpieczyciela poszkodowanego rachunek za naprawę pojazdu z nakazem wpłaty w terminie 7 dni!List dostarczono mi bez potwierdzenia odbioru i nie był to list polecony.Kwota moim zdaniem jest wielokrotnie zawyżona gdyż właściciel tego pojazdu dokonał napraw w ASO. Czy w jakiś sposób mogę uniknąć tych zawyżonych kosztów?Gdzie się odwołać?Drogą sądową czy bezpośrednio do ubezpieczyciela?Czy ubezpieczyciel ma prawo domagać się zwrotu kosztów ode mnie skoro poszkodowany dokonał napraw z polisy AC?
Nieletni rowerzysta sprawcą kolizji a odpowiedzialność rodziców
Założył latawiec997, 30 grudnia 2012 · 344 wyświetlenia
latawiec997 napisał(a):
Kwota moim zdaniem jest wielokrotnie zawyżona gdyż właściciel tego pojazdu dokonał napraw w ASO. Czy w jakiś sposób mogę uniknąć tych zawyżonych kosztów?Gdzie się odwołać?Drogą sądową czy bezpośrednio do ubezpieczyciela??
latawiec997 napisał(a):
Czy ubezpieczyciel ma prawo domagać się zwrotu kosztów ode mnie skoro poszkodowany dokonał napraw z polisy AC?
jedyne co można zrobić to przedstawić sytuację materialną i poprosić o rozłożenie płatności na raty.