Melilotia Opublikowano 27 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2012 Witam serdecznie,Dwa miesiące temu miałam wypadek, w wyniku którego samochód został niemal całkowicie zniszczony. Auto było ubezpieczone w TU Compensa (OC i AC). Otrzymałam pismo, z którego wynika, że stwierdzono szkodę całkowitą, gdyż wartość zniszczeń przekracza 70% wartości pojazdu. Oszacowano wartość samochodu przed szkodą na 15900 zł, natomiast po szkodzie 8000 zł. W związku z powyższym do wypłaty dla mnie jest 7900 zł. Mam 14 dni na odwołanie i oczywiście uczynię to, ale wszelkie sugestie będą mile widziane. Z tego co mówią, osoby znające się w temacie, wrak jest wart ok 3000 zł.Bardzo dziękuję,Pozdrawiam, asia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daropi Opublikowano 28 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2012 Z tego co piszesz rozumiem że jest to szkoda z AC???Jeżeli tak to pisz odwołanie od wyceny auta przed szkodą i po szkodziecoś dorzucą, Później tylko rzeczoznawca-biegły sądow i sądpozdrawiamps. nie wchodź w układy z firmami jak w/w to jest ostateczność one na tym żerują Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Melilotia Opublikowano 28 Grudnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2012 Tak, jest to szkoda z AC. Oczywiście napiszę odwołanie, a jeżeli będzie trzeba sprawa zakończy się w sądzie. Dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KacperDark Opublikowano 29 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2012 Wystaw wrak na allegro/gratce wrak w proponowanej przez TU cenie na 7 dni.EW + info w gazecie. Po zakończeniu napisz pismo do TU że pomimo starań nie jesteś w stanie sprzedać wraku w proponowanej przez nich cenie i domagasz się pomocy w sprzedaży wraku w takiej cenie. Powinni postarać się pomóc - jeżeli nie będą chcieli zapytaj o możliwość sprzedaży pojazdu w niższej cenie i uregulowania przez nich różnicy. Z tego co kojarzę tak się to robi i wtedy sprzedasz wrak w cenie 3k a resztę zwraca TU. - o korzyści takiego rozwiązania chyba nie muszę się rozpisywać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi