jarkos1 Posted March 20, 2007 Share Posted March 20, 2007 Witam 3 tyg temu wraz z ona mialem ciezki wypadek nie z mojej winy. W wyniku wypadku doznalem urazu glowy (rana glowy, wstrzasnienie mozgu), moja zona natomiast (zlamanie mostka, skrecenie kregu szyjnego, wstrzas mozgu, stluczona klatka piersiowa itp.) Lezalem w szpitalu 10 dni a zona 12. Obecnie jestesmy na zwolnieniach po szpitalu Mam pytanie: jak wyglada sprawa z dalszym postepowaniem jezeli chodzi o odszkodowanie z tego tytulu, jakie sprawy z dokumentami trzeba zalatwicCzy bedac dalej na zwolnieniu wyplaca nam wiecej z NW? dziekuje za pomoc. Pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Campter.pl Posted March 21, 2007 Share Posted March 21, 2007 Należy kompletować pełną dokumentację lekarską, a następnie przedłżyć ją ubezpieczycielowi sprawy wypadku. Jeśli w Twoim ubezpieczeniu NW nie ma postanowienia o wypłacie odszkodowania za każdy dzień pobytu w szpitalu lub niezdolności do pracy to wg. standardowych warunków ogólnych takich ubezpieczeń, przebywanie na zwolnieniu lekarskim nie wpływa na wysokość odszkodowania z NW. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rufu_s1 Posted March 21, 2007 Share Posted March 21, 2007 Sugeruję aby przy takich obrażeniach starać sięo odszkodowanie z OC sprawcy- kwoty są o wiele wyższe niż przy NW....a podstawową dokumentacją jest dokumentacja medyczna ...ale na ogólne odszkodowanie wpływa szereg innych dokumentów lub przyczyn i skutków wypadku...niestety aby powiedzieć coś więcej musiałbym znać Państwa sytuację)...życzę szybkiego powotu do zdrowia Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts