Dan Opublikowano 31 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2008 Witam! Pare dni temu maiałem nieszcześliwe dla mnie zdażenie. Zaparkowałem jak to robie codziennie auto firmowe pod domem. Niestety następnego dnia rano okazało się że auto ma wgnieciony cały bok. Auto jest w lisingu więc zgłosiłem to u nich oraz do PZU jako ubezpieczyciela. Załatwiłem wszystkie formalności z tym zwiazane takie jak oględziny i wszystkie inne papierkowe pierdoły. Auto zostanie naprawione z polisy AC. Moje szefostwo na wszystko się zgodziło tylko jedyną pod warunkiem załatwienia auta zastępczego. Dodam iż tym autem jest dostawczy Renault Master. Jest to jedyne auto dostawcze w naszej firmie i jest potrzebne niemal codziennie. Auto zostanie wstawione do serwisu Renault. I tu pojawia sie mój problem. Serwis nie chce dać auta zastepczego bo naprawa jest z polisy AC. Może tylko udostępnić lecz odpłatnie i obciążyć firme w której pracuje kosztami najmu. I stąd moje pytanie: Czy ubezpieczenie AC nie pokryje kosztów najmu auta zastępczego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
golum Opublikowano 3 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2008 niestety nie, jeżeli ubezpieczenie AC nie obejmowało takich przypadków, zajrzyj do OWU, to umowa dobrowolna, nie obowiązkowa, więc jak TU nie ma w ofercie takiej usługi to znaczy, że nie będzie za to płacić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi