nasado Posted January 1, 2013 Share Posted January 1, 2013 Witam, w noc sylwestrowa tak się potoczyło, że w szarpaninie z kolegą oberwałem i została rozcięta górna warga. Wezwano pogotowie, założono mi 3 szwy.Czy mogę ubiegać się o odszkodowanie? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
prav-nick Posted January 2, 2013 Share Posted January 2, 2013 Jeżeli złożysz doniesienie na policję i ona stwierdzi fakt pobicia i ustali sprawcę, to na podstawie tego oraz dokumentacji medycznej można wystąpić na drogę sadową o odszkodowanie, z tym, że jak widzę obrażenia nie są duże, więc ewentualne odszkodowanie również będzie mizerne. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nasado Posted January 2, 2013 Author Share Posted January 2, 2013 Nie chodzi mi o to żebym szedł na policję i zakładał sprawę w sądzie. Chcę wystąpić z wnioskiem o odszkodowanie do ubezpieczalni. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts